Prestanite se zavaravati - Preljuba je direktna namjera da povrijedite onog ko vas voli

Jeste li znali da je varanje zapravo nedostatak prave ljubavi prema vašem partneru? U istinskim, dubokim vezama, ne postoji prostor za izdaju ili prevaru. 


Ako ste ikada prevarili osobu koju volite, zapravo ste zavaravali sebe u vezi sa svojim osjećajima. To je surova istina, i iako može biti teško prihvatiti, duboko je istinita. Zdrava, trajna veza se gradi na temeljima iskrenosti, odanosti, poštovanja i predanosti. Ako zaista volite nekoga, tada ne bi trebalo ni da pomislite na to da prevarite ili iznevjerite tu osobu. Vaš partner bi trebao biti dovoljan za vas, i ne bi vam trebalo biti potrebno ništa više. Varanje unosi otrov u svaku vezu. 

Nevjera slama srce vašeg partnera, urušava povjerenje koje ste izgradili i ruši vjeru u istinsku ljubav. Također, varanje nanosi ogromnu bol osobi koju varate. Osobe koje varaju obično nisu spremne za ozbiljnu, duboku vezu. One ne poštuju svoje partnere, niti ih smatraju dovoljno vrijednima. Ako vas osoba zaista voli, boliće je i patitiće zbog vaše izdaje. Varanje je pokazatelj nepoštovanja prema vašem partneru.

Varalice ne shvataju važnost poštovanja. Istinska ljubav podrazumijeva čast i poštovanje. Kada govorimo o ljubavi, govorimo o vezi s osobom koja će biti vaš najbolji prijatelj, neko ko će vas inspirisati, nasmijati i učiniti da se osjećate voljeno. Otpor iskušenjima i ostajanje vjernim vašem partneru pokazuje poštovanje prema vašoj vezi. Ako želite izgraditi zdravu i trajnu vezu, ključni su iskrenost i lojalnost. 

Važno je imati otvorenu komunikaciju s partnerom o svemu. Ako se suočite s problemom, važno je razgovarati o njemu kako biste zajedno pronašli rješenje, umjesto da probleme gurate pod tepih i čekate da postanu nepremostivi. Naravno, da biste mogli voljeti drugu osobu, morate prvo naučiti voljeti sebe.

Nažalost, svijet je prepun ljudi koji će pronaći put do vašeg srca samo da ga slome. Ali, koliko god puta vam srce bilo slomljeno, ne smijete prestati vjerovati u istinsku ljubav. Zapamtite, varanje nema nikakve veze s vama ili vašim dostojanstvom. Vi ste divna, vrijedna osoba koja ne zaslužuje bol. Nikada nemojte izgubiti samopouzdanje zbog postupaka nekoga drugog prema vama.

No comments

Powered by Blogger.