Šta kvari izgled žene starije od 40 godina - I stara bašta može izgledati lijepo ako se uređuje

Mnoge žene osjećaju strah od starenja, brinući se o borbama koje donosi prolaz vremena. Međutim, istinska ljepota ne počiva samo u glatkoći kože ili odsustvu bora. 


Postoji mišljenje da nakon četrdesete godine postaje očigledno koliko je žena brinula o svom vanjskom izgledu, iako istinski bitna dimenzija ljepote dolazi iznutra. Postoje žene koje se ne stide svojih bora, koje s ponosom prihvataju tragove vremena na svom licu. Konačno, ono što nosimo u svojoj unutrašnjosti, u našem umu i srcu, ima više uticaja na našu cjelokupnu pojavu nego vanjski izgled. 

Žena koja njeguje kvalitete poput ljubaznosti, razumijevanja, osjećajnosti, koja uživa u svakom danu i aktivno se angažuje u onome što voli, zračit će sjajem i privlačnošću, bez obzira na godine. Svaka žena može zračiti svojom unikatnom ljepotom ako brine o sebi. Kao što kaže stara poslovica, "Postoji nova bašta i stara bašta." Čak i ona koja je dugo zanemarivana može ponovo zablistati ako joj se pruži potrebna pažnja i briga. To isto važi i za žene. 

Ništa toliko ne umanjuje njihovu ljepotu kao potpuno odsustvo brige o sebi i uživanje u vlastitom životu. Kada žena zanemari sebe, kada se prepušta svakodnevnim izazovima do te mjere da sebe stavlja na posljednje mjesto, to može negativno odraziti na njen izgled. 

Ništa ne čini ženu starijom od trenutka kada prestane da brine o sebi, kada se potpuno posveti drugima i zanemari sopstvene potrebe. Samoprijegor ne mora biti sinonim za ženstvenost. Svaka žena zaslužuje da se stavi na prvo mjesto i da se njeguje, jer samo tada može zračiti istinskom ljepotom, bez obzira na godine koje nosi.

No comments

Powered by Blogger.