"Svaka žena može da napravi budalu od muškarca, ako to želi " - Mudre izjave Agate Kristi

Agatha Christie je čuvena engleska književnica koja je postala ikona žanra detektivskih romana. Njeni literarni radovi su među najčitanijima u istoriji književnosti. 


Umjela je da prodre u ljudsku prirodu i da je prikaže na dubok i kompleksan način. Neki od njenih najpoznatijih citata nude uvid u njeno razmišljanje: 

1. "Srećni ljudi ne postižu uspeh: oni su tako u miru sa sobom da ih jednostavno ne zanima ništa drugo." Ova izjava o sreći i uspehu naglašava važnost unutrašnjeg mira i zadovoljstva. 

2. "Život tokom putovanja je san u čistoj formi." Agatha Christie je često koristila putovanja kao temu u svojim djelima, a ovaj citat odražava njen stav prema putovanjima kao izvoru inspiracije i otkrivanja. 

3. "Nesreća niskih pedantnih muškaraca je da obično vole visoke i istaknute žene." Ovaj citat otkriva Agathinu sposobnost da uoči i izrazi ljudske slabosti i kontradikcije. 

4. "Shvatila sam da se ne mogu vratiti, ne mogu ni pokušati da se vratim. Život je jednosmerna ulica." Ova duboka misao o životu naglašava važnost prihvatanja prošlosti i življenja u sadašnjosti. 

5."Stari grehovi imaju dugačke senke." Ovaj citat sugeriše da prošlost uvijek ima uticaj na sadašnjost i budućnost. 

6. "Nema ničeg dosadnijeg od čoveka koji je uvek u pravu." Ovaj citat otkriva Agathinu oštru inteligenciju i ironičan stav prema ljudskoj sujeti. 

7. "Činjenica da alarm nije zvonio, promenilo je mnogo ljudskih života." Ovaj citat izražava Agathinu sposobnost da pronalazi značaj u detaljima i neočekivanim okolnostima. 

8. "Žene rijetko prave greške u svojim presudama jedne o drugima." Ovaj citat otkriva Agathinu sposobnost da uoči i izrazi duboke društvene dinamike i stereotipe. 

9. "Žene ne znaju kako da čekaju, zapamtite ovo." Ovaj citat sugeriše na Agathinu viziju o ženskoj prirodi i društvenim očekivanjima. 

10. "Arheolog je najbolji muž koga žena može imati. Što ona postaje starija, to će joj više pokazati interesovanje." Ovaj citat odražava Agathinu sposobnost da uoči ironiju i humor u svakodnevnom životu. 

11. "Ne priznajemo zaista važne trenutke u životu dok ne bude prekasno." Ovaj citat podseća na važnost prisutnosti i cene trenutka. 

12. "Dobar savjet se gotovo uvijek ignoriše, ali to nije razlog da ga ne udjelimo." Ovaj citat otkriva Agathinu mudrost i veru u moć ispravnog saveta. 

13. "Tajna uspeha je samo u tome da se pokreneš." Ovaj citat podseća na važnost akcije i inicijative u ostvarivanju ciljeva. 

14. "Kajanje. To je gubljenje vremena." Ovaj citat otkriva Agathinu filozofiju o životu i značaju fokusiranja na sadašnjost. 

15. "Nikad ne radi sam one stvari koje neko drugi može uraditi za tebe." Ovaj citat podseća na važnost delegiranja i saradnje. 

16. "Mladi misle da su stari budale, a stari znaju da su mladi budale." Ovaj citat otkriva Agathinu sposobnost da pronalazi humor u ljudskom iskustvu i starenju.

No comments

Powered by Blogger.