Prestanite da se trudite oko muškarca koji vas ne zaslužuje

Prestanite trošiti energiju i emocije na osobu koja vas ne cijeni. Krenite dalje i prestanite se povređivati zbog ljubavi koja neće nikada zaživjeti. 


Imajte dovoljno samopoštovanja da se oslobodite te emocionalne zarobljenosti. Budite hrabri i izgovorite: "Odlazim, jer volim sebe." Znamo da je ovo teško. Svjesni smo da mozak nema prečac za prestanak patnje ili siguran izlaz iz emocionalnog lavirinta. Mozak je tvrdoglav, vezan za emocionalna sjećanja koja duboko utiču na naš identitet. Voljeti nekoga ko ne uzvraća istom mjerom kao da pokušavate upaliti svjetlo šibicom koja nema plamen. 

Ali, često se pitamo zašto to radimo, zašto se držimo za nade u ljubav prema nekome tko nas ne voli. Istrajavamo i pravimo iskrivljene misli tipa: "Ako mu/joj kažem, možda će..." ili "Ako promijenim ovo, možda će se desiti..." kao da ćemo time postići bilo što. Ali ljubav nije kao automat za prodaju. Ne možete ubaciti novčić, pritisnuti dugme i dobiti ono što želite.

Ponekad je jedini ispravan korak prekinuti sa lažnim nadama i prestati se truditi oko nekoga tko ne ide istim putem kao vi. Postoje korisne psihološke strategije koje mogu pomoći u prevladavanju ove situacije. Prije svega, morate voljeti sebe iznad svega ostalog. Nemojte žrtvovati svoje samopoštovanje i dostojanstvo za nekoga tko vas ne cijeni. 

Ako vas povrijedi, to znači da vas ne voli, i to treba prihvatiti. Nada može biti pogubna, pogotovo u situacijama kada je očigledno da nešto neće uspjeti. Tražiti ljubav od nekoga tko vas ne voli je bolno, ali je još bolnije prestati voljeti sebe zbog nekoga tko to ne zaslužuje. Budite hrabri, mudri i uvijek se sjetite da zaslužujete ljubav koju dajete.

No comments

Powered by Blogger.