“Pravi muškarac neće tražiti drugu, dok ga žena i djeca čekaju kući” – 8 savjeta za srećan brak

Ako ste se odlučili za brak, morate biti spremni na promjene koje dolaze kada započnete zajednički život s osobom koju ste odabrali. 


Kao psiholog, mogu vam dati nekoliko savjeta kako biste imali miran i sretan brak: 

Muškarac mora preuzeti odgovornost: Kada uđete u brak, morate preuzeti odgovornost za svoje postupke. Sve odluke trebate donositi zajedno. Ako i dalje mislite samo na sebe, možda niste spremni za brak. 

Vjernost i poštovanje: Niko ne zaslužuje da bude varan. Zamislite kako bi se osjećali da vaša sestra čeka kod kuće sa djecom dok se njen muž zabavlja s drugom ženom. 

Partnerstvo: Pravi muškarac će uvijek rješavati nesuglasice sa svojom ženom kroz razgovor. Poštovat će njezino mišljenje i nikada je neće ponižavati. 

Nema mjesta za ponižavanje: Hrabar muškarac nikada neće ponižavati svoju suprugu. To čine samo kukavice. 

Borba kroz život: Bitno je osigurati porodici stabilnost. Pravi muškarac će učiniti sve da njegova porodica ne oskudijeva. 

Razumijevanje i podrška: Pametna žena neće dodatno opterećivati svog muža ako primijeti da je umoran ili neraspoložen. Umjesto toga, pokušat će ga razveseliti. 

Kompromis je ključan: Da bi brak uspio, potrebno je da oba partnera pronađu zajednički jezik i da budu spremni na kompromise. 

Budite dama: Muškarci cijene žene koje se ponašaju kulturno. Stoga, uvijek se ponašajte s poštovanjem i dostojanstvom. 

Ovi savjeti su osnova za sretan i uspješan brak. Važno je ulagati u odnos i raditi na održavanju zajedničke sreće i harmonije.

No comments

Powered by Blogger.