Labkovski ženama: Ako voliš i poštuješ sebe i muž će se odnositi na isti način prema tebi

Postoje muškarci koji svoje žene obasipaju pažnjom, poklonima i ispunjavaju sve njihove želje, ali isto tako postoje i oni koji ne pokazuju poštovanje prema svojim ženama.


Često krivicu za takvo ponašanje stavljamo na muškarce. Često se žene smatraju dobrim i pristojnim, dok se muškarci nazivaju podlacima ili ženskarošima. Međutim, situacija nije uvijek tako jednostavna. Ako pažljivo razmotrimo situaciju, shvatit ćemo da ponekad žene svojim ponašanjem mogu provocirati svoje partnere na određene postupke. 

Psiholog Mihail Labkovski naglašava da je uloga žrtve, bilo u braku ili u vezi, samo štetna za ženu. Biti žrtva nije najbolja opcija, ne samo u ljubavnim vezama već uopšte u životu. Takav način razmišljanja može dovesti do konstantnog sažaljenja nad sobom, što postaje normalan način života. Muškarci se često privlače ženama koje imaju samopouzdanja, koje su vedre i osmijehom na licu, i naravno, koje ih vole.

Nažalost, mnoge porodice žive u situaciji gdje muž vara, a žena stalno oprašta iz različitih razloga, često zbog djece da ne bi trpjela. No, na kraju, ta djeca najviše pate zbog takvih situacija. Važno je da žena nikada ne dozvoli da muškarac shvati da će mu uvijek oprostiti nevjeru. Ako muškarac jednom shvati da može dobiti oprost, vjerovatno će ponoviti svoje postupke. 

Kada se nevjerstvo ponavlja, teško je bilo šta promijeniti, a žena koja oprašta nevjeru samo pokazuje da ne cijeni sebe. Kada žena voli i poštuje sebe, njen partner će je voljeti i poštovati. Ponekad žene pogrešno misle da je izgled jedini faktor koji će zadržati muškarca, te troše bogatstvo na kozmetičke tretmane, ali to često nije presudno za očuvanje veze. 

Važno je da žene ne zaborave da je najvažnije u braku biti autentičan. Muškarci to cijene. Bitno je raditi ono što volite, provoditi vrijeme s ljudima koje volite i ne opterećivati se nepotrebnim brigama o vjernosti partnera. Ljubomora i strah od prevare mogu biti iscrpljujući. Tek kada prestanete mučiti se time, možete zaista osjetiti život i postati istinski srećni. 

Partnera ćete zadržati samo ako volite sebe, ako ste strastvena i zanimljiva žena. To je ono što muškarci zaista cijene. Brak treba biti samo dio vašeg života, a ne cjelokupan život. Ako se cijeli život posvetite samo jednoj osobi, to znači da zanemarujete svoje potrebe i svoj život. Važno je imati ravnotežu između ljubavi prema partneru i ljubavi prema sebi.

No comments

Powered by Blogger.