Muškarci, kad pomislite da je tuđa žena ljepša - Pomislite i da se njen muškarac bolje brine o njoj

Često čujemo izreku kako je trava uvijek zelenija u tuđem dvorištu. Ali možda, zapravo, nije stvar u travi, već u osobi koja se brine o njoj.


Izbor partnera otkriva mnogo o našem karakteru i oblikuje našu budućnost. Često svjedočimo situacijama u kojima žena živi s lošim izborom partnera. Ta žena često djeluje iscrpljeno, bezvoljno, i tmurno, čak i na prvi pogled otkrivajući kakav život živi. S druge strane, žena koja je sa partnerom koji je podržava, ohrabruje i pomaže joj da riješi svoje probleme često zrači vedrinom, blistavošću i pozitivnom energijom.

Ponekad nismo svjesni koliki utjecaj drugi imaju na naše raspoloženje. Nažalost, često se upuštamo u poređenje s drugima - u poređenje izgleda, životnih situacija, finansijskog statusa, zdravlja, pa čak i partnera. Istraživanja su pokazala da neki muškarci smatraju da su zauzete žene atraktivnije, a neki čak misle da su druge ljepše od njihovih partnerica. 

Međutim, to je obmana, jer taj muškarac vjerovatno vidi samo površinsku stranu tih žena - dotjerane, sređene, predstavljene u najboljem svjetlu. Dok svoju partnericu vjerovatno često viđa u svakodnevnim situacijama, možda ne toliko dotjeranu, što ga može naveli da pomisli da je samo njegova partnerica takva. Važno je razumjeti da žena nije obavezna da izgleda savršeno 24 sata dnevno. 

Ona će se truditi da izgleda najbolje što može za svog partnera, ali ključno je da partner shvati da njen izgled uveliko zavisi i o tome kako se ophodi prema njoj, koliko je srećna u vezi i koliko joj pruža emocionalnu podršku koja joj je potrebna. 

Zato, kada vidite ženu koja izgleda predivno, privlačno, sretno i pozitivno, vrijedi razmisliti o tome kako se njen partner zaista brine o njoj. Ako vaša partnerica ne zrači istom svjetlošću, vrijedi se potruditi da se to promijeni. Uz malo pažnje i truda, svaka žena može zračiti poput najsjajnije zvijezde na nebu.

No comments

Powered by Blogger.