Niko te nije čekao kao majka i molila se Bogu da se zdrav vratiš: Istina koju često zaboravljamo

Majčina ljubav je nešto što se ne može usporediti ni s čim drugim, jer je bezgranična i uvijek prisutna. 


Od samog početka, od trenutka kad se dijete rodi, majka preuzima ulogu zaštitnice, vođe i nepokolebljivog prijatelja. Postoji nešto izvanredno u načinu na koji majka čeka svoje dijete i moli se za njegovu sigurnost i dobrobit. Ova istina je duboka i važna, no ponekad je zanemarujemo u svakodnevnoj vrevi, premda ostaje trajni podsjetnik na snagu i dubinu majčinske ljubavi. 

Sjećam se kako me majka uvijek dočekivala s osmijehom kad bih se vratio kući iz škole ili kasnije iz grada. U njenim očima vidjela sam brigu, ali i olakšanje kad bih se pojavio na vratima. Njezina briga nije bila napadna, već prirodna i iskrena. Razumjela je koliko je važno da se osjećam voljen i siguran te je činila sve što je mogla kako bi to osigurala. Kada bismo odlazili na dulje putovanje, majka bi ostajala kod kuće, ali njene misli i molitve bile su uvijek s nama. 

Nijedan telefonski poziv ili poruka nije mogao zamijeniti tu njezinu brigom ispunjenu prisutnost. Dok smo istraživali svijet, ona je bila kod kuće, moleći se Bogu za našu dobrobit. Ta molitva, ta nevidljiva snaga ljubavi i vjere, bila je njezin način da nas štiti, čak i kad nije fizički s nama. Majke su te koje ostaju budne dok mi spavamo, brinući se o našim potrebama i željama, često zaboravljajući na svoje. 

One nas tješe kad smo bolesni, hrabre kad smo nesigurni i vole nas čak i kad smo daleko od njih. Njihova ljubav nije ograničena ni vremenom ni prostorom; ona je vječna i neuništiva. Nažalost, u užurbanosti svakodnevnog života često zaboravljamo koliko su majke važne i koliko su učinile za nas. Trebali bismo se sjetiti svih onih trenutaka kad su nas čekale, molile za nas, podržavale nas i voljele nas bez obzira na sve. 

Njihova ljubav je dar koji trebamo cijeniti i njegovati. Zato, kad god imate priliku, zagrlite svoju majku i recite joj koliko je volite. Zahvalite joj za svaku molitvu, za svaki trenutak brige i za svu ljubav koju vam je pružila. Neka zna da je njezina ljubav prepoznata i cijenjena, jer nitko vas nikad nije čekao kao vaša majka i molio se Bogu da se zdravi i sretni vratite kući.

No comments

Powered by Blogger.