Retrogradni Saturn do 15.11 - Ribe umjerenost je važna, Škorpije spremite se na stresan period

Šta mogu očekivati horoskopski znakovi tokom Retrogradnog Saturna od 29.06 do 15.11 


Ovan: Za Ovnove, ova faza se odvija u solarnoj 12. kući, što može rezultirati osjećajem povlačenja i potrebom za duhovnim ispunjenjem. Moguće je da se suočavate s nedostatkom smisla u svojim ciljevima ili aktivnostima. Ovo je vrijeme kada možete završiti projekte koji više nisu korisni ili inspirativni. Iako nije povoljno vrijeme za pokretanje novih poduhvata, ponovno se povezivanje s prošlošću može pokazati kao duboko ispunjavajuće iskustvo. 

Bik: Bikovi će također osjetiti uticaj Saturnove retrogradnosti, posebno u oblasti društvenih krugova, budućih snova i povezanosti s drugima. Ovaj period donosi promjenu u perspektivi, naglašavajući važnost usklađivanja ciljeva sa svojim osjećajem sreće. Postavljanje boljih granica u upravljanju vremenom i odnosima je ključno, dok istovremeno preispitujete svoju ulogu u grupama koje dijele ili ne dijele vaše vizije budućnosti. 

Blizanci: Blizanci su pod utjecajem Saturnove retrogradnosti u svojoj 10. kući, što naglašava promišljanje o karijeri, dugoročnim ciljevima i reputaciji. Umjesto da se žuriš ka novim izazovima, sada je vrijeme za pojednostavljenje ciljeva i fokusiranje na ono što već imate. Prekomjerno proširivanje može dovesti do stresa, pa je važno sagledati kako raspoređujete svoje resurse. Također, ovo je vrijeme kada možete dublje istražiti teme poput zajedničkih resursa, intimnosti i osobne moći. 

Rak: Za Rake, Saturnova retrogradnost u devetoj kući može donijeti osjećaj tereta i odgovornosti. Ovaj period je povoljan za preispitivanje vaših osnovnih uvjerenja i kako ona utječu na vaš životni put. Osvježavanje vašeg unutarnjeg dijaloga i zamjena negativnih misli pozitivnim afirmacijama mogu vam pomoći da otpustite teret prošlosti. Ova faza također može otkriti da su neka od vaših uvjerenja nastala iz nezdravih veza, što zahtijeva oslobađanje i transformaciju. 

Lav: Lavovi će doživjeti Saturnovu retrogradnost u svojoj osmoj kući, što može izgledati kao privremeno zaustavljanje u životu. Ovaj period vas poziva da preispitate prioritete vezane za dugove, mentalno i fizičko zdravlje, svakodnevne rutine i vaš dnevni posao. Fokusiranje na efikasnije upravljanje vremenom i energijom je ključno, jer se može desiti da ste previše usmjereni na jedno područje, zanemarujući druge. Ovo je vrijeme za pojednostavljivanje i usmjeravanje na prioritetne zadatke, umjesto da se raspršujete na sve strane.

Djevica: Za Device, retrogradni Saturn u sedmoj kući partnerstava i odnosa može donijeti osjećaj tereta i odgovornosti u vezi s važnim ljudima u vašem životu. Ovaj period je idealan za razmatranje kako usklađujete svoje ciljeve s posvećenošću vašim odnosima. Razmatranje kreativnih hobija, odnosa s djecom ili romansom, također su na stolu, kao i poslovi koji su ostali nezavršeni. Saturnova retrogradnost nudi vam priliku da steknete mudrost iz prošlih iskustava, pružajući novu perspektivu na uspone i padove u vašim vezama. 

Vage: Za Vage, retrogradni Saturn u šestoj kući, koja se odnosi na posao, zdravlje i dnevne rutine, naglašava potrebu za pažnjom prema detaljima. Moguće je da ćete osjetiti teret obaveza teže nego obično, jer se sada fokusirate na doradu svojih svakodnevnih aktivnosti umjesto na potpunu promjenu. Ovo je vrijeme za ponovno procjenu kako vaše obaveze doprinose vašem osjećaju sigurnosti i dobrobiti, umjesto da vam samo oduzimaju vrijeme. 

Škorpije: Škorpije će također osjetiti uticaj Saturnove retrogradnosti, posebno u oblastima koje se tiču djece, kreativnih projekata, hobija i romantičnih veza. Ovaj period donosi promjenu perspektive u ovim aspektima vašeg života, možda vas vraćajući starim projektima s novom vizijom ili pomažući vam da pronađete nove načine izražavanja vaše kreativnosti. Moguće su kašnjenja i stresne situacije u vezi s ovim područjima, što može utjecati i na vaše romantične odnose. 

Strijelac: Za Strijelce, Saturnova retrogradnost kroz Ribe utječe na oblasti doma, porodice i dugoročnih ciljeva. Ovo je vrijeme kada se možete osjećati malo destabilizirano jer se fokusirate na uspostavljanje veće sigurnosti u vašem životu. Ovaj period može biti emotivno intenzivno, ali vam može pružiti priliku da jačate svoju otpornost kroz preispitivanje vaših vrijednosti, novca i imovine. 

Jarac: Jarčevi će se suočiti s utjecajem Saturnove retrogradnosti kroz treću kuću, koja se odnosi na komunikaciju, putovanja i učenje. Ovaj period može donijeti osjećaj povlačenja ili manjak energije u svakodnevnim obavezama i ličnim planovima. Važno je da se prilagodite novonastalim situacijama kako biste osigurali da vaša poruka bude jasno primljena. Očekuju se moguća kašnjenja i izazovi u vezi s putovanjima, učenjem ili obavezama koje zahtijevaju komunikaciju. 

Vodolija: Vodolije će osjetiti uticaj Saturnove retrogradnosti kroz drugu kuću, koja se odnosi na samopoštovanje, finansije i resurse. Ovo je vrijeme kada se možete suočiti s izazovima u vezi sa novcem, imovinom ili vašim osjećajem vrijednosti. Preporučuje se izbjegavanje naglih finansijskih odluka ili ulaganja, jer vaša percepcija ovih tema može biti pod utjecajem promjene. Umjesto toga, iskoristite ovo vrijeme za dublje razmatranje vaših prirodnih talenata i kako ih možete bolje iskoristiti.

Ribe: Za Ribe, Saturnova retrogradnost u vašem znaku donosi trenutke refleksije i preispitivanja. Možda se osjećate privremeno isključeni od svojih obaveza ili odgovornosti, što može rezultirati promjenom vaše perspektive o sebi i vašem identitetu. Ovo je vrijeme kada je umjerenost važna, te možda ćete pronaći zadovoljstvo u vraćanju starim projektima ili ponovnom povezivanju s prijateljima i osobnim srećama.

No comments

Powered by Blogger.