Ako se kraj muškarca ne osjećaš sigurno - Ne treba ti: Kako muškarci utiču na život žene

Svi smo barem jednom bili u vezi s muškarcem koji nam nije odgovarao, ali često se dogodi da mnoge od nas i dalje ostaju u takvim vezama iz različitih razloga. 


Evo nekoliko manje popularnih istina o tome kako muškarci utiču na život žene: Ako ne volite muškarca, jednostavno ne možete spavati s njim. 

1. A ako ga volite, ne možete spavati ni sa kim drugim. Ova tvrdnja naglašava koliko je emocionalna povezanost važna u intimnim odnosima. Kada ste zaljubljeni, fizička intimnost postaje dublje povezana s emotivnim stanjem, dok nedostatak ljubavi čini seksualne odnose nezadovoljavajućim. 

2.  U braku bi trebao postojati osjećaj sigurnosti. Ako se pored svog muškarca ne osjećate zaštićeno, onda vam on možda nije ponudio dovoljno. Osjećaj sigurnosti uključuje emotivnu, fizičku i finansijsku podršku koju partner pruža. Ako vam nedostaje osjećaj sigurnosti, možda je vrijeme da razmislite o svojoj vezi. 

3,  Ako je muškarac loš, beskorisno je pokušavati ga uvjeriti da je s njim nešto u redu. Osoba koja nije spremna da se promijeni ili popravi svoje loše navike vjerovatno neće reagovati na vaše sugestije ili kritike. Ponekad je bolje prepoznati znakove lošeg partnerstva i donijeti odluku o tome šta je najbolje za vašu dobrobit. 

4.  Ako ste s muškarcem jer nemate gdje drugo otići, možda ponavljate grešku vaše majke. Ovaj stav može ukazivati na ponavljanje obrasta iz prošlosti i potrebu za preispitivanjem izbora koji su u skladu s vašim potrebama i ciljevima. Važno je da se osjećate dovoljno snažno i samostalno da donesete odluke koje su u vašem interesu. 

5.  Mi procvjetamo kada nas cijene i pokazuju nam svoja osjećanja. Kao što je publika u ekstazi kada je pjevač na vrhuncu, isto tako i u vezi, oboje partneri trebaju pokazati poštovanje i ljubav jedno prema drugome. Međusobno cijenjenje ključno je za zdravu i zadovoljavajuću vezu. 

6.  Svaka osoba ima svoje prioritete u životu, bilo da je to karijera, ljubav ili nešto treće. Ključ sreće u vezi je usklađivanje tih prioriteta između partnera. Ako se vaši ciljevi i želje u životu ne poklapaju s onima vašeg partnera, to može dovesti do konflikata i nezadovoljstva. Važno je pronaći zajednički jezik i podržavati jedno drugo u ostvarivanju ciljeva. 

7.  Nemojte pokušavati kontrolirati svog muškarca. Muškarci, kao i žene, cijene slobodu i ne vole biti ograničavani u svojim odlukama i postupcima. Važno je uspostaviti međusobno poštovanje i povjerenje u vezi, gdje oba partnera imaju prostora za razvoj i izražavanje svojih individualnosti. 

Razumijevanje ovih aspekata može vam pomoći da bolje razumijete dinamiku vaših odnosa i da donesete odluke koje su u skladu s vašim emocionalnim i životnim potrebama.

No comments

Powered by Blogger.