Budi zahvalna čak i kada ti je teško pronaći nešto na čemu bi bila zahvalna!

Pronalaženje razloga za vjerovanje u dobro u teškim vremenima može biti izazovno i često se čini kao nemoguća misija. 


Kada smo suočeni s neizvjesnošću i krizama, lako je izgubiti nadu i osjećati se zarobljeno u tamnici sumnje i straha. Sjećam se dana kada sam se osjećala potpuno zatvorenom u vlastitom domu, preplavljena emocijama i pitanjima bez odgovora. Prolazili su dani kada sam se pitala zašto se sve događa kako se događa, zašto su me dotakle stvari koje su se desile, zašto je ova godina bila toliko teška za sve nas.

Osjećala sam se kao da se svijet raspadao pred mojim očima. Borila sam se da prihvatim loše stvari koje su mi se događale. Svaki dan je bio izazov, ali bez obzira na sve, nastavila sam naprijed. Osjećala sam se kao da prolazim kroz vatru, ali nisam dozvolila da me strah i bezizlaznost potpuno obuzmu. Pokušavala sam prakticirati zahvalnost. To nije bilo lako, ali sam naučila da je zahvalnost ključ za pronalaženje mira i snage u teškim trenucima.

Svaki put kad bih se osjećala preplavljeno strahom, usmjeravala sam svoju pažnju na svoje blagoslove. To me podsjećalo da nije sve izgubljeno, da uvijek postoji nešto za što se može biti zahvalan. Kroz meditaciju i trenutke tišine, pronalazila sam unutarnju snagu da se suočim s izazovima. Gledala sam kroz prozor i tražila sunčevu svjetlost koja bi me podsjetila da život nije samo tamna i teška borba. 

Svjetlo koje sam tražila nije bilo izvan dosega; bilo je tu, oko mene, čekajući da ga primijetim. Napuštala sam svoje strahove postepeno, shvatajući da sam jača nego što sam mislila. Svjetlost koju sam tražila pomagala mi je da pronađem nadu i da se vratim normalnom životu. I tako, korak po korak, uspjela sam ustati i nastaviti dalje. Svjesna sam da svatko prolazi kroz svoje bitke i svoje unutarnje oluje. 

Ne mogu znati tačno kako se osjećaju drugi, ali razumijem važnost poštovanja i razumijevanja za svakog pojedinca. Naša iskustva su jedinstvena, ali je važno da pronađemo zajedničku snagu u vjerovanju i nadi. Stoga, bez obzira na teškoće koje vas trenutno pritiskaju, vjerujem da i vi možete pronaći svoje svjetlo usred tame. Možda se čini da ste izgubljeni, ali vjerujte da postoji trajna svjetlost koja se ne gasi. Nastavite vjerovati, tražiti i nadati se. Uspjeh je moguć, iako put može biti neizvjestan. Važno je da ostanete hrabri i otvoreni za svjetlo koje će vas voditi ka boljim danima.

No comments

Powered by Blogger.