Muškarac isrekno: "Prohtjevi moje žene su me odveli u ruke drugoj koja nije zahtijevala ništa"

Svako od nas ima svoj prag tolerancije, granicu do koje možemo podnijeti određene situacije ili ponašanja. Kada ta granica bude pređena, teško je vratiti se nazad. 


Moja bivša supruga je bila izuzetno zahtjevna žena. Imala je visoko mišljenje o sebi zbog svoje ljepote i uvijek je očekivala da sve bude po njenim pravilima. Ja sam pokušavao izlaziti na kraj s tim, ali nakon sedam godina braka shvatio sam da više ne mogu nastaviti tako. Štaviše, na kraju sam ispao negativac pred svima. Oboje smo radili jutarnje smjene i sastajali se popodne kod kuće. 

Nisam imao problema s time što bih ja spremao ručak ili čistio više, ali postalo je očigledno da je ta neravnoteža postala nepodnošljiva. Moj prag tolerancije je bio visok, pa sam pronalazio načine da se nosim s tim, ali sam znao da će doći dan kada to više neću moći podnijeti. Nije samo bila riječ o fizičkom radu već i o njenom ponašanju. Konstantna nervoza i odbijanje prema meni postali su dio svakodnevnice.

Njena izgovorena opravdanja za to su uvijek bila van nje same, što je dodatno pogoršavalo situaciju. Postupno sam se sve više udaljavao od nje i počeo više vremena provoditi s kolegicom s posla koja je bila izuzetno podržavajuća i razumna osoba. Odlučio sam okončati brak i krenuti dalje s njom. Danas sam tri godine u novom braku i nikad nisam bio srećniji. 

Moja sadašnja supruga također ima svoje trenutke neraspoloženja, ali ona me nikada ne odbacuje u tim trenucima. Uvijek smo jedno uz drugo i podržavamo se, što nas čini jačim kao par iz dana u dan. Razgovaramo otvoreno o našim osjećajima, što je bila velika promjena u odnosu na moj prethodni brak. Shvatio sam da ljepota nije najvažnija stvar u vezi. 

Da bi odnos bio uspješan, ključno je živjeti na istoj valnoj duljini, poštovati i podržavati jedno drugo. Moja bivša supruga nije bila spremna na takvu vrstu komunikacije i partnerstva, što je na kraju dovelo do raspleta našeg braka. Život me naučio da je važno biti s nekim tko vas cijeni i prihvaća takvog kakvi jeste, i tko vam ne nameće svoje prohtjeve bez uzajamnog poštovanja. To je ključ za sreću i harmoniju u vezi, bez obzira na sve izazove koje život može donijeti.

No comments

Powered by Blogger.