Muškarac nije dužan ispunjavati vaše prohtjeve - 7 stvari s kojima sam otjerala muža od sebe

Ljubav treba biti snažna i otporna na prepreke, ali kada jedan partner namjerno stvara prepreke, drugi se može zasititi.


Imala sam divnog muža i uvijek sam vjerovala da će me voljeti zauvijek, da će mi udovoljavati i strpljivo podnositi moje mane. Bio je tako sjajan i dobar da sam tek kasnije shvatila svoje greške i što sam sve izgubila. Prije nego što i vi pogriješite kao ja, poslušajte moju priču i kajanje.

1. Bila sam previše zahtjevna i hirovita. To je zajednički problem mnogih žena koje imaju pored sebe dobrog muškarca. On je uvijek bio tu da mi udovolji, ali ja sam njegovu dobrotu često iskorištavala. Svaki svoj hir sam rješavala preko njega, tražeći da mi ispuni svaku želju, bez obzira na to koliko je to zahtjevno ili teško. 

2. Svoje probleme nisam znala zadržati za sebe. Kad god bih bila ljuta ili frustrirana zbog nečega, prenosila sam tu negativnu energiju na njega, iako je često bio potpuno nedužan. Nisam uspjela kontrolirati tu lošu naviku. 

3. Nisam poštovala njegove želje i potrebe. Njegova porodica mi nije bila po volji, izbjegavala sam odlaske kod njih i otežavala mu da održava bliske odnose s njima. Bila sam sebična i nisam željela biti dio njegovog svijeta izvan naše veze.

4. Tražila sam da previše poštuje moje želje, a zanemarila sam njegove. Nisam željela da ima previše veze s njegovom porodicom ili prijateljima, i često sam ga prisiljavala da provodi vrijeme s mojim ljudima. To je bila nepravednost s moje strane. 

5. Često sam bila nervozna i ogorčena, a on je uvijek bio tu da me smiri. Umjesto da cijenim njegov trud, često sam ga odbijala ili ga nazivala dosadnim. Nisam shvatala koliko me njegova podrška činila sretnom. 

6. Odvajala sam ga od njegovih prijatelja i društva. Njegovi prijatelji su mi smetali, pa sam ga ograničavala u izlascima s njima. Njegovo udaljavanje od prijatelja dovelo je do osjećaja usamljenosti, a ja sam bila odgovorna za tu promjenu u njegovom životu. 

7. Zanemarila sam svoj izgled i brigu o sebi. Prestala sam se truditi oko svojeg izgleda, nisam izlazila vani, šminkala se ili odlazila na kozmetičke tretmane. Ignorisala sam njegove primjedbe da sam zapustila sebe.

Sada se kajem zbog svega što sam uradila i nadam se da će netko od vas shvatiti moje greške i pokušati ih izbjeći. Nemojte uzimati svog partnera zdravo za gotovo, shvatite da vas voli zato što vas cijeni i poštujte ga kao osobu. Nemojte dozvoliti da vaše ponašanje ili zahtjevi unište vašu ljubavnu vezu.

No comments

Powered by Blogger.