Najsretnije žene su one koje nastavljaju ići naprijed čak i kad nemaju jedan razlog za to!

Najveća sreća često je skrivena u srcu najsretnijih žena i djevojaka, iako njihov osmijeh možda nije uvijek najvidljiviji na licu. 


Najsretnije djevojke ne žive u stalnoj sreći. One imaju trenutke tuge kada se povuku u sebe, kada plaču u tišini ili osjećaju strah, frustraciju, opterećenost ili izgubljenost. Ipak, ono što ih čini najsretnijim nije odsustvo problema, već način na koji se nose s njima. Bitno je da ne dopuštaju tuzi da zavlada predugo.

One ne dopuštaju da patnja ukrade njihovu radost i sreću. Najsretnije djevojke ne igraju ulogu žrtve u vlastitim životima. Čak i kad padnu, brzo se podignu i nastavljaju dalje, postižući svoje ciljeve i nikada ne odustajući. Najsretnije djevojke su one koje uvijek zadržavaju vjeru u sebe, čak i kad sumnjaju u svoju snagu. Možda će ponekad izgubiti vjeru u ljubav ili u druge ljude, možda će se razočarati u sebe, ali nikada ne gube vjeru da će uspjeti u svojim namjerama i planovima. 

One su uporne i strpljive, spremne da čekaju i rade godinama kako bi ostvarile svoje snove. Iako možda povremeno sumnjaju u sebe, najsretnije djevojke ne dopuštaju da ih te misli zaustave. One hrabro izlaze iz svoje zone udobnosti, izazivajući sebe i iznenađujući se koliko su jake i sposobne. Najsretnije djevojke ne traže odobrenje ili pažnju drugih. Ne pokušavaju impresionirati nikoga. 

Sve što rade, rade za sebe, gradeći svoj život prema vlastitim mjerilima. One nastavljaju svoj put naprijed bez obzira na prepreke, jer odustajanje za njih jednostavno nije opcija. One nastavljaju hodati i ići naprijed, čak i kad im je srce slomljeno. Shvataju da je život nastavak i da čak i kad neko drugi ode, one moraju ići dalje. 

Najsretnije djevojke su one koje hodaju naprijed bez obzira na to što se dešava oko njih, jer znaju da je njihova snaga i odlučnost ono što ih vodi prema sreći i ispunjenju. U konačnici, najsretnije djevojke su inspiracija svima nama da se suočavamo sa životnim izazovima hrabro i s vjerom u sebe, te da nikada ne prestanemo sanjati i raditi na ostvarenju svojih ciljeva, bez obzira na sve što dolazi na naš put.

No comments

Powered by Blogger.