"Ne birajte ženu čija vam se majka ne sviđa" - Mudraca savjetuje kako izabrati ženu za brak

Kada muškarac se zaljubi, često zatvara oči pred nedostacima žene koju voli. Vjeruje da će se stvari poboljšati s vremenom i da će se prilagoditi svim njenim osobinama. 


Ipak, mnogi muškarci vrlo pažljivo biraju svoje partnerke. Posmatraju, upoređuju, procjenjuju. Nijedan muškarac ne želi da se oženi ljepoticom koja će ga izluđivati svojim hirovima i potrebama. Zato često preferiraju mirne i skromne žene koje je lakše razumjeti i obuzdati. 

Postoji jedna kineska poslovica koja kaže: "Ako žena nema talenta, to je već vrlina." Takve žene su često smatrane idealnim partnerima jer nisu zahtjevne i posvećuju se porodici. Ljepota žene nije samo fizički izgled, već mnogo više od toga. Ono što ženu zaista čini lijepom su njena odanost, predanost, izdržljivost, snaga volje, optimizam i empatija prema drugima. 

Međutim, muškarci ponekad pod utjecajem svojih primitivnih instinkta smatraju da je najvažnije izabrati fizički atraktivnu ženu, vjerujući da će se sve ostale kvalitete razviti same od sebe. Mnogi su tražili savjet mudraca o tome kakvu ženu treba izabrati za dugoročni brak. Mudrac bi im često odgovarao: "Ne birajte ženu čija vam se majka ne sviđa. Nakon nekog vremena, kćerka će se sigurno ponašati na isti način kao i njena majka." 

Ova izreka podsjeća na staru poslovicu da jabuka ne pada daleko od stabla. Čak i ako se na početku čini da su žena i njena majka vrlo različite, vremenom će se sličnosti početi otkrivati, a razlike će postati manje važne. Stoga je važno obratiti pažnju na majku svoje buduće supruge - kako govori, kako se ponaša prema drugima, kako upravlja novcem, i kakav je njen odnos s muškarcima.

Odnos majke prema tim stvarima često može dati uvid u to kako će se vaša izabranica ponašati u braku i obitelji. U konačnici, pažljiv odabir partnerke nije samo pitanje fizičke privlačnosti, već i razumijevanja njenih karakteristika, vrijednosti i načina života koje nosi sa sobom iz porodičnog okruženja. To može biti ključno za sreću i harmoniju u braku, te za zajednički razvoj i rast u budućnosti.

No comments

Powered by Blogger.