Za pametnu ženu razvod nije neuspijeh - Bolje biti srećno razveden nego u toksičnom braku

Nema neke prave definicije ženske sreće, i ideja da žena može biti samo sretna u braku je pogrešna. 


Ovo mišljenje nametnuto je društvom, a mnoge žene prihvataju ovaj stav koji može dovesti do problema u životu. Nekim ženama je jedini životni cilj da se udaju, bez obzira na to da li će to značiti život s muškarcem koji ih ne voli. Društvo nas je naučilo da je žena uspješna samo ako je dobra supruga i majka, ali ima mnogo drugih načina da žena bude uspješna i ostvari se u životu.

Razvod se često smatra najvećim neuspjehom za ženu, a razvedene žene su često osuđivane i sažaljevane, pogotovo u manjim sredinama. Međutim, u velikim gradovima je lakše živjeti kao razvedena žena. Promjene u privatnom životu i gubitak ljubavi od strane supružnika mogu biti mučni za svaku ženu koja ne osjeća ljubav prema svom suprugu. 

Iako nije lako donijeti odluku o razvodu, ostati u lošem braku nije rješenje. Mnoge žene ostaju u nesrećnom braku zbog straha od razvoda, gubitka imovine ili bogatstva koje imaju u braku, ili zbog želje da zaštite djecu od bolnog razvoda roditelja. 

Međutim, stručnjaci kažu da nijedan od ovih razloga nije dovoljan za održavanje izblijedjele veze, jer to može negativno utjecati na psihičko zdravlje žene i ostaviti trajne posljedice. Nedostatak zadovoljstva u životu može utjecati na raspoloženje, dobrobit i komunikaciju žene. 

Što se žena duže suočava s nezadovoljstvom u nesretnom braku, to više se mijenja njen karakter, stoga je važno pronaći izlaz iz ovog začaranog kruga. Bez obzira na to kako žena doživljava svoju sreću i uspjeh, život u nesretnom braku sa muškarcem kojeg ne voli može samo pogoršati njen osjećaj nezadovoljstva i narušiti kvalitetu njenog života.

No comments

Powered by Blogger.