Kako žena treba da se ponaša da je muž voli i ne vara - Teška, ali tačna izjava Labkovskog

Zašto neki muškarci iskazuju ljubav prema svojim ženama, nose ih u naručju, daruju im skupocjene poklone, udovoljavaju svakoj njihovoj hirovitoj želji, dok drugi pokazuju ravnodušnost, varaju, ne iskazuju poštovanje ili se samo pretvaraju da su zaljubljeni, povremeno igrajući igru? 


Često smo skloni kriviti muškarce, optužujući njihovu inherentnu poligamiju. Neki će to opravdati, dok će drugi bez ustručavanja nazvati muškarce neodgovornim i ženskarošima. No, istina nije uvijek tako jednostavna, i ako zagrebete ispod površine, otkrit ćete da muškarac nije uvijek kriv. 

Žena, često nesvjesno, može provocirati supruga na preljubu. Poznati psiholog Mihail Labkovski iznosi svoje stajalište o tome: "Ako se žena u braku ili vezi ponaša kao žrtva, jednostavno je grijeh da se promijeni! Ako dođe do nečega, naravno, ona će zaplakati, izraziti se na način 'propao mi je život', i iz pristojnosti otići majci. Ali zatim će se vratiti. I sve će se nastaviti. I čovjek to zna. Zdrava situacija podrazumijeva potpuno uvjerenje da, ako jednom prevari, više nikada neće vidjeti svoju ženu. Barem ne u vašoj kuhinji i krevetu." 

Uloga žrtve često nije najbolja opcija, ne samo u odnosima, već i u životu generalno. Najgore je što se čovjek navikava na samosažaljenje, to postaje njegova norma. Muškarci se osjećaju dobro uz sretne žene koje vole sebe, život i, naravno, njih same. I koliko ima porodice u kojima muž vara, a žena mu sve oprašta! Ne razumijem, to je stalna izdaja. Zašto živjeti tako? Neki će reći zbog djece, ali kao što praksa pokazuje, djeca tada ne kažu hvala i na kraju svi pate. 

Da, možda možete oprostiti prevaru, ali samo jednom. Čak i to je teško zamisliti. I naravno, postoje žene koje to čine. No, nikada ne bi trebalo dopustiti muškarcu da zna da ćete mu oprostiti sve avanture. Često se dogodi da oprostite jednom, a zatim slijede druga i treća prevara. Tada nema povratka. Kontinuirano opraštanje izdaja ne znači poštovanje prema sebi. A muškarac kojeg volite ne bi trebao to raditi. Nema sreće u životu ako živite na taj način. 

Ako žena voli i poštuje sebe, tada će i njen muž prema njoj iskazivati istu vrstu poštovanja. Koliko daleko žene idu da bi zadržale muškarca. Većina vjeruje da izgledu treba posvetiti posebnu pažnju. Koliko se novca troši na kozmetičke salone i plastične hirurge. Ipak, često muškarac ode. 

Kao što je hiljadu puta rečeno i dokazano, izgled nije najvažniji. Bavite se sportom, čitajte knjige, pronađite omiljeni hobi, samo budite ono što jeste, volite sebe, uživajte u životu – to je ono što nas čini voljenima. 

"Žena iz svoje gluposti vjeruje da treba posjetiti plastičnog kirurga, posebno se našminkati i slično. To je čisti mazohizam. Voljet će te još manje. Sve što trebate učiniti je jednostavno biti svoji. To je dovoljno. I voljet će vas, uglavnom, zbog toga." - M. Labkovsky 

Nikada ne bi trebalo biti zarobljen u vezama; trebali bismo jednostavno živjeti, raditi ono što želimo, odgajati djecu, provoditi vrijeme s voljenima, komunicirati s prijateljima, a ne stalno razmišljati o svom izgledu i ne opterećivati se brigama o tome vara li vas muškarac ili ne. Ne mučite se ljubomorom – tada možete osjetiti punu radost života i postati istinski sretni. Muškarca će privući žena koja voli sebe, koja je strastvena i zanimljiva. 

"Normalna žena doživljava brak kao dio svog života. Ako netko zamijeni cijeli svijet drugom osobom, to znači da druga osoba jednostavno nema svoj svijet." - M. Labkovsky

No comments

Powered by Blogger.