Ako vara suprugu koje je obećao voljeti, varaće svaku - 5 važnih lekcija iz veze sa oženjenim

Terapeut za ljubavne veze, Jovana, podijelila je svoju priču s čitateljima o iskustvu koje je imala u vezi s oženjenim muškarcem te iznijela važne lekcije koje je naučila. 


Kada sam bila mlađa i, možda, ne toliko naivna, ušla sam u vezu s oženjenim muškarcem. Ta veza trajala je samo 15 mjeseci, i iako osjećam stid zbog tog iskustva, nisam dopustila da me ta greška definira. Umjesto toga, izvukla sam važne životne pouke iz tog perioda. Nadam se da će moje loše iskustvo poslužiti kao upozorenje drugima kako bi ih spriječilo da naprave iste greške. 

1. Spoznajte svoje prave životne vrijednosti: Iskreno, nisam bila spremna za ono što mi se dogodilo. Kroz to iskustvo, naučila sam koliko su moje životne vrijednosti važne. Kada sam postupala suprotno svojim vrijednostima, emocionalno sam patila. Posljedice su bile bolne i uticale su na moje samopouzdanje. Vremenom sam shvatila da ništa nije vrijedno toga. 

2. Strast se ne može prisiliti: Pretvarala sam se da je moj ljubavnik bio neshvaćen, nevoljen, i da traži savršenu ženu. Da, to je bila moja iluzija. Analizirala sam svaku situaciju, svaki pogled i svaki kompliment, uvjeravajući sebe da je zaljubljen u mene, čak i ako je to značilo zanemarivanje njegove integriteta i predanosti. 

3. Prebolijevanje veze koja se dogodila je izazovnije od one koja se nije ni desila: Znala sam da se sjećanja ne mogu jednostavno izbrisati. Kao psiholog, shvatila sam da taj proces zahtijeva vrijeme. Počela sam primjenjivati ono što savjetujem svojim klijentima na terapijskim sesijama. Umjesto da pokušavam potisnuti svoja sjećanja, počela sam se baviti njima i prihvaćati ih. S vremenom su postajala manje važna. 

4. Ljudi pokazuju svoju pravu prirodu od samog početka: To je bilo očito. Ako je moj ljubavnik lagao svojoj ženi kako bi bio sa mnom, lagao je i mene. Isto vrijedi i za varanje. Niko nije izuzet od pravila vjernosti. Varanje nije jednokratna greška, već način života. Osoba koja može varati osobu kojoj je obećala ljubav, poštovanje i zaštitu, neće se teško odlučiti varati i druge. 

5. Čovjek koji vara jednu osobu nije partner kakvog želite: Kada sam to shvatila, prestala sam biti ljubomorna na njegovu ženu i shvatila sam da nikada ne želim biti u njenom položaju. Osuđivanje i kršenje povjerenja nisu osobine koje želite kod partnera.

No comments

Powered by Blogger.