Istinite bračne priče:“ Ljubav je svuda oko nas , vjerujte u nju“

Svijet se ponekad čini kao grubo mjesto u kojem više nema dobrote. Onda jednog dana čujete priče koje sve to opovrgavaju. Oni vraćaju vašu vjeru u čovječanstvo i nadamo se da ove priče nisu izuzetak. Uživajte u slavi onih koji su ljubav pronašli i zadržali u svom životu. 


 „Ljeto prije 7. razreda dva su dječaka vozila bicikle kad se jedan iznenada zaustavio ispred frizerskog salona. Pokazao je na djevojku koja je sjedila unutra na šišanju i pitao svog prijatelja ko je. Prijatelj je odgovorio da je ona njegova komšinica, a drugi dječak je izjavio da se kladi u hiljadu dolara da će je jednog dana oženiti. Moji roditelji ove godine slave 34. godišnjicu braka, a prijatelj je bio tatin kum na vjenčanju“. 

„Moj profesor na fakultetu i njegova supruga su radili na istom vjerskom odjelu: Svi su znali da su u braku, ali nisu svi znali priču iz prošlosti, sve dok jednog dana nije podijelio s nama da je u svojim 20-ima studirao i živio kao monah. i upoznao je svoju ženu kroz crkvu, budući da je ona bila časna sestra.

 Nakon što su se upoznali brzo su se zaljubili (kako postoje određeni propisi o celibatu za monahe i časne sestre), oboje su napustili crkvu i vjenčali se, te su odlučili svoje vjersko znanje iskoristiti na druge načine. Nakon nekih 30 godina, oni su i dalje zaljubljeni i ne žale zbog svoje odluke da ostave svoje dotadašnje živote i budu zajedno. " 

„Moji su se roditelji upoznali u Grčkoj. Moja mama je putovala sa dva prijatelja - bračnim parom - a moj otac putovao je solo nakon što je bio u vojsci Južne Afrike nekoliko godina. Na dan kad su se upoznali, moja mama je htjela planinariti na Samaria Gorge, ali njezini se prijatelji nisu htjeli pridružiti. Umjesto da joj kažu samo da žele imati jedan opušten dan, jedno od njih je slagalo da je bolesno, a drugo je moralo reći da se mora vratiti, da vidi da li je sve u redu. 

Moja mama je ipak krenula na pješačenje i sjela pored oca u autobusu koji je vozio do staze. Odradili su cijeli izlet zajedno, i kao što bi kliše rekao – ostalo je istorija. Pisali su pisma jedno drugom dok je moj otac nastavio samostalno putovanje, a moja mama se vratila u New York City. Otprilike 8 mjeseci nakon prvog sastanka, vjenčali su se, a u braku su 31 godinu.“ 

„Moji roditelji su u braku već 33 godine. Upoznali su se kad je moja mama prodavala knjige preko telefona 1982. Godine, a moj otac ju je dugo zapričavao, nije kupio knjigu, a onda je šitao da izađu . Imali su sastanak na slijepo i od tada su zajedno“. 

"Poznavala sam svoju drugu polovinu sa posla nekoliko mjeseci. Naše prvo druženje / noć zajedno, pogledao sam u njegove oči i znala da ga volim. Bio je to ponedjeljak, a do petka smo se odlučili vjenčati. Preselio se te iste sedmice i nikad nisam otišla. U braku smo skoro 19 godina i jednostavno ga volim. "

 „Moju prijateljicu je ugrizla zmija na fakultetu i zamalo je umrla. Dok je vozilo hitne pomoći dolazilo pozvala je svoju cimerku i rekla joj lozinku za kompjuter i gdje pronaći knjigu pjesama koju je napisala.. Bila je u komi nekoliko dana; njeni prijatelji s fakulteta sjedili su kraj nje u sobi i izmjenjivali se naglas čitajući njezinu poeziju. 

U bolnici je bio jedan student medicine koji je tu bio na praksi i mnogo joj pomagao. Zaljubio se u nju kroz njenu poeziju i nakon što se ona probudila, razgovarali su sve vrijeme i zaljubili su se jedno u drugo. Kada joj je bilo bolje, zaprosio ju je. To je bilo prije 5 godina – sad su vjenčani i čekaju četvorke. Ona je nedavno objavila drugu knjigu poezije, jednu punu ljubavnih pjesama o njemu“.

No comments

Powered by Blogger.