Srećne biljke prema Feng shuiu i gdje bi bilo dobro da ih postavite

Biljke ne samo da uljepšavaju naš životni prostor, a prema feng shuiju njihovo prisustvo je više nego korisno i nije samo estetsko. 


One su moćni pročišćivači vazduha koji smanjuju negativnu energiju. Stručnjaci za feng shui savjetuju da kada biramo biljke za svoj dom izbjegavamo oštre i bodljikave jer su one magnet za lošu sreću. Bitno je da biramo biljke sa zaobljenim i srcolikim listovima jer su to biljke raste i napretka. Ako ste se odlučili da unesete malo zelenila u vaš dom, pročitajte nekoliko savjeta koji bi vam mogli biti od pomoći u odabiru biljka. 

Biljke za ljubav i romantiku: Filodendron je sjajna biljka za njegovanje romantičnih odnosa. Ima mekane listove u obliku srca. Božur je najpopularniji za privlačenje ljubavi u dom. Obožavan zbog svog zanosnog mirisa Jasmin se veoma često povezuje sa ljubavlju, ljepotom i senzualnošću. Ako želite da postignete najbolji efekat sa ovim biljkama onda bi najbolje bilo da ih postavite u jugozapadni dio vašeg doma. 

Biljke koje privlače bogatstvo i obilje: Afrička ljubičica se smatra simbolom novca i bogatstva te privlači obilje. Njeni listovi su okruglog oblika nalik kovanicama. Stablo novca se koristi kako bi privuklo novac i potaknulo slijevanje obilja u dom, a bonsai, minijaturna stablašica predstavlja simbol sreće i bogatstva i zahtijeva veoma malo pažnje.  Prema feng shuiju najbolje mjesto za ove biljke je u jugoistočnom dijelu vašeg doma. 

Biljke za lični i profesionalni rast. Monstera svojim rastom i širenjem predstavlja ekspanziju, rast i napredak. Bambus je biljka koja veoma brzo raste i upućuje na brz uspon i rast prema gore. Najbolja lokacija za ove biljke je sjeveroistočni dio doma, a za napredak u karijeri smjestite ih u sjeverni dio. 

Biljke za zdravlje i plodnost.  Orhideja: bijela orhideja je simbol plodnosti i kreativnosti, dok je zuta simbol zdravlja. Ako želite da privučete željenu energiju pomoću ove biljke, najbolje bi bilo da je smjestite u istočni dio svog doma.

No comments

Powered by Blogger.