10 znakova pomoću kojih muškarci iskazuju svoja osjećanja - Vi ih možda ne primjećujete

Dvoje se upoznaju. Sve ide dobro na početku, ali nekoliko mjeseci kasnije ona osjeća nedostatak romantike. Razmišlja i o raskidu, a nije svjesna da možda ne razumije muške znake ljubavi. 


Muškarci i žene različito izražavaju osjećanja. Žene su otvorenije i kažu sve što žele. Dok je muški ljubavni jezik drugačiji i jednostavniji, ne uključuje toliko naklonosti. Evo 10 načina da izrazite osjećanja suprotnom polu: 

NJEŽAN DODIR Nježni, brižni dodiri će mnogo da kažu o muškim osjećanjima. Obratite pažnju na sve vrste gestova, ne samo na one strastvene kao što su dodir kukova ili prelazak rukom preko vrata. Ako vam muškarac pridrži jaknu dok se oblačite ili vrata dok ulazite negdje – i to je znak. A djevojke to često ne tumače kao ljubav, nego kao ljubaznost. 

DOBRO PAMĆENJE Muškarci vrlo rijetko pamte detalje. Ali ukoliko vole ženu, u stanju su da zapamte sve – od rođendana do datuma diplomiranja. 

POKLONI BEZ RAZLOGA Ovdje se radi o slatkim, malim poklonima koje muškarac poklanja bez razloga. Voće ukoliko se razbolite, bočica parfema koji ste potrošili, čokolada – bilo šta. Jednostavno želi da vam pokaže koliko je zaljubljen. 

PODRŠKA Ukoliko u svakom momentu želi da vas sasluša i može da vas razumije i pruži vam podršku – onda je to dobar znak. Vaše probleme doživljava kao svoje jer prema vama njeguje duboka i jaka osjećanja. Pokušaće da vas umiri lijepim riječima ili da pomogne ukoliko je to moguće. 

ONLINE ĆASKANJE Stalno održavanje kontakta putem tehnologije. On će za vas uvijek naći vremena za online ćaskanje ukoliko ne možete da se vidite. 

SVAKODNEVNA DJELA Nisu samo pokloni i ruže znak pažnje i ljubavi. Ukoliko je nešto u kući pokvareno i on to popravi bez da mu vi kažete, to je znak da obraća pažnju na sve i da je spreman da uradi sve za vas da vam olakša. 

BRINE O VAMA Nije mu svejedno kako se hranite. Trudi se da jedete samo kvalitetno, zato kuva za vas ili vas vodi u restoran. Ponekad vam donese hranu na posao, ukoliko vi ne stignete da je spremite. 

PRISTAJE NA KOMPROMIS Sa ženom koju voli, muškarac uvijek pristaje na kompromis. U stanju je da promijeni planove zbog vas da biste bili sretni, ali očekuje se i od vas da ponekad to učinite. 

POŠTUJE SVOJE I VAŠE PRIJATELJE Sa ponosom će svojim prijateljima pričati o vama i vašim uspjesima i hobijima, a sa vašim prijateljima će se razgovarati sa najvećim poštovanjem.

UPOZNAVANJE PORODICA Zlajubljen muškarac će jedva čekati da svoju izabranicu predstavi roditeljima. Pohvaliće je i pokazati kako je divna i šarmantna, ali to sve ukoliko njeguje dobre odnose sa porodicom.

No comments

Powered by Blogger.