Luksuz života nisu čarobne destinacije, već zagrljaj voljene osobe

Kaže se da je život lijep kada se živjeti zna. Potrebno je vjerovati u ljepotu života i imati vjere u isti. Dajte životu najbolje što imate i isto će vam biti uzvraćeno. 


Sebi možete priuštiti luksuz života prije svega kada uskratite neka apstraktna pitanja. Ne zamarajte se previše pitanjima o smislu života, već ga živite. Trenutak po trenutak, sat po sat, dan po dan. Shvatite kao obavezu da nađete razlog i budete srećni. Nemojte se previše opterećivati i razmišljati o stvarima koje nisu pretjerano bitne za vaše bitisanje.

I kada vas okolnosti prisiljavaju da tražite rješenje za nešto, udahnite i zastanite. Vjerujte u svoju sposobnost da nađete rješenje, jer je isto uvijek negdje tu. Pokušajte da zaboravite na loše stvari, i živite dalje. Luksuz života je takođe imati svoju priču, svoje likove, dešavanja. Ako vidite da neko vašu priču sputava, pretvara u bespotrebnu dramu, trudi se da vam naškodi, kulturno ga ispratite iz svog života.

Luksuz života se ogleda i kroz individualnost, svjesnost sebe, neimanje potrebe da se upoređujete sa drugima. Znajte da nije bitna brzina kojom idete prema svome cilju, već uživanje u putu i čaroliji koja vam se na tom putu dešava. Luksuz života nije uvijek u čarobnim destinacijama, luksuz života je vaša voljena osoba u vašem zajedničkom domu, čitanje omiljene knjige, ispijanju omiljenog pića.

Sa godinama sebi naučite da stvarate luksuz života, ne zato što nemate problema, već zato što se naučili kako treba da gledate na iste. Znate da čuvate svoje blagoslove koje imate i budete zahvalni na njima. Shvatite da nije uvijek nešto po vašoj volji, ali da možete i znate prihvatiti situaciju. 

Ne plašite se kada pogledate naprijed i vidite tamnu budućnost. Prvo, boje itekako znaju da se promjene, drugo shvatite da ljepota života proizilazi iz vaše vjere u njega. Ne usmjeravajte se na objektivne činjenice, već na ishode kakve vi želite. Dajte životu najbolje što imate, on vam može vratiti samo istom mjerom.

No comments

Powered by Blogger.