Muškarac ne vidi potrebu za brakom iz 5 razloga: Brak za njih nije garancija, već čisti pritisak

Tema braka je uvijek zanimljiva. Kada govorimo o muškom pogledu na brak, jedni ga gledaju kao veliku odgovornost, dok su drugi spremni ruku pod ruku do matičnog ureda sa svojom voljenom. 


Žene opet sa druge strane znaju da imaju malo drugačiji pogled. One su te koje sebe odmah zamišljaju sa voljenim muškarcem, u bijeloj vjenčanici, sa djecom itd. U nastavku ćemo navesti pet razloga zašto muškarci često imaju pritisak na pomen braka: 

 1. Osjećaju opterećenost: Prvo, od strane svoje ljepše polovine. Žena često zna da se poredi sa drugim ženama, pa shodno tome navodi, kako su se njene drugarice udale, a ona još nije. Zatim, opterećenost od strane rodbine.Tu najčeće čuju fraze "Kada misliš da se ženiš", " Kada ćes je zaprositi?" itd. Na kraju, ovo često znaju da čuju i od prolaznika, prijatelja, radnih kolega itd. Nažalost, nemaju svi muškarci umjeće da se izbore sa ovom vrstom pritiska. Pa se zna desiti, kako bi se riješio istoga on zaposi ženu, iako to trenutno možda nije bila njegova zamisao. 

2. Trudnoća: Iako danas sve više se zastupa mišljenje da dijete ne mora da bude samo rezultat braka, postoje viđenja koja i dalje nisu takva. Zapravo, forsiranje na brak zna da se dešava iz razloga da bi se ostvarila roditeljska uloga. Ili šta više da bi se ostvarile uloge baka i djedova. Potrebno je da uđete u brak kada vas dvoje to želite. Čak i da ostanete sami, to treba da bude samo vaša odluka. Porodica se stvara kada je i odnos zdrav. Bilo da je riječ o bračnoj ili vanbračnoj zajednici. 

3. Dobro vam ide: Ovo zna da bude dosta česta situacija. Npr. muškarac i žena žive zajedno nekoliko mjeseci, i to bi odmah trebao biti signal za nešto više. Veza prosto bi trebala da se ozvaniči. Samo je isključivo na vama da odredite koliko vam je potrebno za dalji korak. Ukoliko dobro funkcionišete prije braka, to jeste dobra smjernica za dalje, ali ne mora uvijek da bude tako. Moguće je da ćete u braku okusiti neku drugu stranu. Muškarci su skloniji ovakvom razmišljanju i spemniji su da sačekaju još.

4. Mislite da dobijate garanciju: Postoje muškarci koji misle da će odlaskom u matičnu službu dobiti neku vrstu garancije tog odnosa. Zparavo, da tada polažu sva prava na ženu. Što zapravo i nije tako. U ovom slučaju treba se dobro razmisliti koliko povjerenje imate prema ženi ako ovako razmišljate. Sa druge strane muškarci na brak ne gledaju kao na garanciju, nego na brdo obaveza koje dolaze sklapanjem braka. I to je još jedan od razloga zašto oni smatraju ne bi trebali žuriti kada je brak u pitanju. 

5. Želja za dokazivanjem: Ovo je pomalo čudan razlog, ali zna da bude prisutan. Ženi se javi potreba za glamuroznim vjenčanjem, divljenju koje će imati taj dan i svoj pozornosti u kojoj će uživati. Tada počinje da vrši pritisak i očekuje prošnju i vjenčanje. Za muškarce ovaj razlog zna da bude bezveze, pa shodnto tome i ne vide poentu prosidbe. Sve u svemu, razlozi su individualni, i svako radi prema sopstvenom nahođenju. Svakako, muškarci su ti koji češće znaju da budu proračunati po pitanju braka, možda se neki čak i prepoznaju u gore navedenim razlozima. 

No comments

Powered by Blogger.