Ne dopušta da se njegov ugled narušava: Muškarac sa stavom ženi neće oprostiti 3 stvari

Vrlo je tanka granica između onih riječi koje nemaju neku težinu, i riječi koje itekako naruše jedan odnos. Danas ćemo govoriti o greškama koje ljepše polovine mogu da imaju prema svojim partnerima. 


Ponekad je suludo misliti da će muškarac ukoliko vas zaista voli, preći preko svega. Riječi, uvrede i postupci mogu biti bezazleni, ali i itekako povredljivi. Jasno se treba razlikovati krupna stvar od sitnice. Npr. nije isto nešto zaboraviti kuputi u trgovini, i flertovati sa drugim muškarcem. Navešćemo tri uvrede preko koji skoro pa i da nema smisla preći: 

1.Oprost nije uvijek jedanako pokajanje: Pojedini muškarci su skloni vjerovanju da kada žena kaže "izvini" da je to to. Ne razmisle dovoljno da li se ona zaista pokajala. Muškarcima je ponekad čudno čuti tu riječ od strane žene, pa su skloni odmah vjerovanju da je to zaista tako. Kada se neko izvinjava, obratite pažnju, ne na riječi te osobe, već na njeno ponašanje poslije toga. 

2. Ponekad je promjena žene, jako teška: Današnje moderne žene su često nespremne da se prilagode vezi i onome što iste zahtjevaju. Ponekad će radije otići na vino sa drugaricom, nego ostati uz svog muškarca, iako ju je zamolio. Kasnije ako uvide svoju grešku spremne su da se umiljavaju i izvine. Zapravo, znaju da budu često lukave, i da određene okolnosti preokrenu u svoju korist. Neki muškarci će to tolerisati, dok neki baš i ne. 

3. Oprostiti znači biti hrabar: Muškarci znaju da se vode ovim stavom i mišljenjem. Pa tako su skloni da misle da kada ženi velikodušno oproste npr. pretjerano druženje sa drugom, da će na taj način pokazati svoj stav i hrabrost. Sa druge strane, ovakvo postupanje zna da izazove kontraefekat. Pa će žena tako misliti da joj muškarac to ne zamjera, i da je takvo njeno ponašanje sasvim u redu. Žena će se jednostavno voditi parolom "Ako je jednom oprostio, oprostiće opet". Koliko god voljeli vašu izabranicu, ponekad je potrebno pokazati jasan stav. I žene će vas tako više cijeniti i poštovati. Muškarac sa stavom, će znati preko kojih će stvari preći, a preko kojih ne. 

No comments

Powered by Blogger.