Ovan i Bik kad se sretnu iskra često bukne - 6 najlošijih parova prema Zodijaku

Od svih horoskopskih znakova izdvojili smo nekoliko najlošijih kombinacija. 


Oni ne samo da su totalno različiti ili da se nikako ne slažu, već jednostavno teško da uopšte koegzistiraju jedno pored drugog.  Ne možemo reći da je neki od znakova loš, ali definitivno možemo reći da je loš kada je u društvu određenog drugog znaka Zodijaka. Pa da pređemo na stvar. 

Ovan i Bik: Ako pripadate jednom od ova dva znaka i ako ste se ikada našli u ovoj kombinacija onda ćete jasno znati o čemu vam pričamo. Najveći problem je u njihovim vladarskim planetama. Ovnom vlada Mars zbog čega je često nemiran, razuzdan, željan avanture, provoda, istraživanja, isprobavanja i ludovanja. Za ozbiljnog Bika to je čisto gubljenje vremena. Bik još u ranoj mladosti sazrije, dok Ovan ostaje dijete često i u dubokoj starosti. 

Međutim, postoji nešto u čemu su isti i baš zbog toga se nikako ne slažu, a to je tvrdoglavost. I to nije u pitanju klasična tvrdoglavost i igra ubjeđivanja, to je prava bitka u kojima se dokazuje svim silama ko je u pravu ili ko je pogriješio. S obzirom da je Bik pretenciozan on nikada neće priznati da je pogriješio. I ne samo da neće priznati - on nikada neće ni shvatiti da je pogriješio čak i kada je to tako očigledno. Ovan se neće moći nositi sa tim jer se on zalaže za ravnopravnost i pravdu. Ovan će priznati kad pogriješi i učiniti sve da se iskupi, ali kada vidi da Bik ne bi postupio isto onda se jako naljuti. 

Škorpija i Lav: Dva horoskopska znaka koja se više vode strašću i emocijama nego razumom. Najbolje ih je opisati kao dvije usijane glave kojima je bitno da uživaju i vode se vlastitim željama. Ono u čemu bi se možda čak i sjajno slagali to bi bila spavaća soba, ali mimo nje nikako ne bi funkcionisali. Svađe među njima započinju iz čista mira. Nije im ni potreban razlog ili povod da se posvađaju ali ipak se često nađu u žestokim raspravkama i psovkama. 

A sa obzirom da su strastvene osobe, te svađe su prenapuhane i dramatične. Ponosni Lav odbija da popusti Škorpiji u bilo čemu, tvrdoglavo braneći svoja osjećanja. Škorpija takođe ne pravi kompromise i ne voli mnogo da priča o svojim osjećanjima. Radije pati u samoći i zatvara se u sebe. Bolje otići što dalje od takvog odnosa nego polako uništavati jedni druge. 

Ribe i Blizanci: Oni čak mogu izgledati kao idealan par na prvu. Oboje su osjetljivi i društveni ali veće su šanse da će ih više mučiti njihove različitosti nego njihove sličnosti. Blizanci su veseli, avanturistični i nezavisni. Njihova energija je usmjerena prema životu i drugim ljudima. Sa druge strane, Ribe su senzualne i emotivne, njihova energija je usmjerena ka unutra, ka porodici i kućnoj atmosferi. 

Ove razlike će s vremenom sve više i više unositi sukobe u njihov odnos i vrlo brzo mogu postati nepremostiva prepreka njihovoj sreći. Ribe vole da se u potpunosti posvete svom partneru dok Blizanci vole da dobijaju pažnju od više ljudi, ne samo od svog partnera. Ribe to mrze i zbog toga će često, bez ustručavanja, vrijeđati svoje partnere rođene u znaku Blizanca. 

Rak i Vodolija: Oni su toliko različiti da je ovakav par izuzetno rijedak. Toliko različitosti na jednom mjestu nikako ne može biti dobar znak ili povoljno tlo za izgrađivanje nečeg većeg. Činjenica je da ovim znakovima horoskopa u potpunosti nedostaje emocionalna povezanost. 

Čini se da su došli sa različitih planeta. Rak cijeni tradiciju i porodicu, njemu je porodični život uvijek na prvom mjestu. Vodolija ne podnosi ograničenja, živi sa željom da stalno širi granice i isprobava nešto novo u svojoj slobodi. Neko poput Raka će je samo gušiti i sputavati. Zbog ljubavi će možda pristati da se promijeni i prilagodi Raku, ali kad tad će prepući. Oba znaka umiju voljeti svim srcem, ali je možda najbolje da svoju ljubav usmjere ka nekome ko ih bolje razumije. 

Djevica i Strijelac: Oni pomalo i sliče po karakteru. Oboje vole odgovornost i perfekcionizam, u tome se dobro slažu. Ako ih stavite da rade zajedno to može biti sjajan tim, ali za ljubavne odnose bolje ih je ne spajati. Iako su oboje fokusirani na posao, karijeru i ambicije ali na različite načine posmatraju na iste. Na primjer, Djevica je fokusirana samo na cilj dok je Strijelac fokusiran više na sam put do tog cilja. 

Pored nestabilnog Strijelca Djevica će se povlačiti u sebe i patiti. To joj se nikako neće dopadati pa će pokušati promijeniti i "smiriti" svog partnera rođenog u znaku Strijelca. A sa obzirom kakva je priroda Strijelca on će se tome opirati i neće dozvoliti da Djevica utiče na bilo koji segment njegovog života. Čak i ako je ludo zaljubljen i dalje neće biti srećan činjenicom da neko želi da ga promijeni. Ako vam se Strijelac ne dopada najbolje bi bilo da potražite nekog drugog partnera i u drugom znaku Zodijaka. Pokušavajući ga promijeniti možete samo izgubiti vrijeme i živce. 

Vaga i Jarac: U ovom odnosu gotovo da ne bi postojalo nikakve strasti. Za Jarca bi Vaga predstavljala problem jer ona ne zna pratiti i ispoštovatiu njegove planove kao što on to zna. Jarac je u svemu precizan i racionalan dok je Vaga totalna suprotnost. Ona je neodlučna i ne zna pravilno raspolagati svojim resursima. Jarac će je smatrati djetinjastom i nepodobnom za zajednički život. 

Što se tiče emocija, Jarac je više zatvoren tip dok je Vaga opuštena i željna razmjenjivanja emocija. Teško da će Vaga ikada biti srećna pored njega jer on neće znati ispuniti njena očekivanja. To ne znači da Jarac ne zna voljeti, već da Jarac voli na poseban i sebi svojstven način. On voli kroz pažnju, brigu, kroz to što se pobrine da je njegov partner zbrinut i na sigurnom. 

Jarac pokazuje ljubav tako što pokazuje da je dovoljno moćan da održava svoju porodicu bez ičije pomoći. Ali Vaga ipak voli da se mazi dok gledaju romantičan film, da se drže za ruke dok šetaju ili da u zagrljaju gledaju zalazak sunca. Sve je to gubljenje vremena za Jarca. Iskazivanje ljubavi u javnosti za njega ne dolazi u obzir. Vaga bi dobro trebala promisliti o ovakvoj vezi jer bi joj mogla u potpunosti slomiti srce.

No comments

Powered by Blogger.