"Ako niste lijepi iznutra, teško da ćete biti spolja" - Monika B. otkrila tajne mladolikog izgleda

Monika Beluči je jedna od najzgodnijih glumica u Holivudu, a njen izgled i energija nikad nisu izgledali bolje. Kao što je već pomenuto, Monika ima nekoliko tajni koje joj pomažu da održi mladolikost i nakon pedesete godine. 


Kao prvo, Monika uvijek skida šminku prije spavanja, čime omogućava koži da se oporavi i diše tokom noći. Pored toga, ona pije dovoljno vode dnevno, što joj pomaže da održi kožu hidriranom i zdravom. 

Za njegu kose, Monika koristi maslinovo ulje i ne pretjeruje u njezi kose. Ona pere kosu samo dva puta sedmično i izbjegava korištenje agresivnih proizvoda. 

Kada se radi o figuri, Monika ne pridaje veliku važnost svojoj tjelesnoj kondiciji, već je opuštena u tom pogledu. Ona voli vježbati i baviti se sportom, ali nikad ne prelazi granicu zdravog i ne postaje zaluđena vježbanjem. Kada dobije koji kilogram, umjesto da se fokusira na vježbanje, ona bira crnu odjeću koja to graciozno prikriva. 

Kada je u pitanju šminka, Monika se odlučuje za lagane proizvode i izbjegava agresivne proizvode koji bi mogli naštetiti koži. Ona smatra da je važno da se ne fokusiramo previše na svoj izgled, već da budemo svjesni svojih drugih kvaliteta. Ljepota je samo površinska, a ljudi nas trebaju voljeti zbog naših unutrašnjih vrijednosti, ne samo zbog fizičkog izgleda. 

Monika Beluči je sjajan primjer kako se brinuti o svom tijelu i koži na prirodan način, a da pritom ne stavljamo previše naglaska na svoj fizički izgled. Njene tajne su jednostavne i lako primjenjive u svakodnevnom životu, a pružaju zdrav i prirodan izgled.

No comments

Powered by Blogger.