"Čovjek je mlad sve dok se tako osjeća" - 4 važne lekcije koje sam shvatila prekasno

Osjećaj mladosti ne ovisi o godinama, već o načinu na koji se osjećamo. To sam shvatila tek kada sam prešla 40-tu godinu života.


Prošli su dani u kojima sam pokušavala biti poput drugih ljudi ili se ugledati na njih. Shvatila sam da ne trebam kopirati druge, već graditi svoj život prema vlastitim željama i volji. Nije bitno što je popularno ili kul, već što nam se zapravo sviđa i što nas čini sretnima. 

Druga lekcija koju sam naučila je da se posao može mijenjati u bilo kojem trenutku života. Iako su me roditelji uvijek učili da se moram držati posla koji imam, čak i ako ga ne volim, shvatila sam da ne želim provesti život radeći nešto što me ne ispunjava. Odlučila sam dati otkaz i posvetiti se proizvodnji prirodne kozmetike, što me čini sretnom i zadovoljnom. 

Treća lekcija koju sam naučila je da se neugodnosti trebaju prihvatiti i suočiti s njima. Izbjegavanje neugodnih situacija i osoba nas ne čini opuštenijima ili jačima, već nas samo ograničava i čini slabijima. Stoga, trebamo se suočiti s neugodnostima i iz njih izvući najbolje. 

Posljednja lekcija koju sam naučila je da ne trebamo sebe posmatrati kroz oči svojih godina. Godine su samo broj, a osjećaj mladosti dolazi iznutra. Bitno je da se osjećamo dobro i da ne dopustimo drugima da nam nametnu svoju percepciju starenja. Kao što sam čula od jednog čovjeka od 70 godina, sve je stvar perspektive - dok se osjećamo dobro, mi smo mladi.

No comments

Powered by Blogger.