Drage žene, čuvajte svoje dostojanstvo u svakoj situaciji - To je veoma važno!

Nikada ne krivi sebe, uradila si sve što si mogla! 


Nikada nemoj podučavati druge, čak i ako si sigurna da si u pravu. Samo se sjeti kako je tebe nerviralo kada se neko pravi pametan.. A jesi li ikada poslušala te savjete? Ne pokušavaj pomagati drugima osim ako to od tebe nije traženo. Nemoj se nikome nametati. 

Nemoj pokušavati zaštiti svoje voljene od svih problema, jednostavno ih samo voli. Nemoj se žaliti! Nemoj se pretvarati u đžangrizavu staricu. Nemoj da očekuješ zahvalnost od djece. Nema nezahvalne djece,ima samo glupih roditelja koji očekuju zahvalnost. 

Ako imate unuke, glupo je insistirati da vas zovu imenom a ne bakom. Ne troši pare na tretmane protiv staranje i za uljepšavanje, to je besmisleno. Bolje ti je da odeš na izlet. Čuvaj svog muškarca i ako je naborani mrzovoljni starac. Nekad je bio mlad, snažan i veseo.

I da, sigurno je jedan od rijetkih koji te pamti mladu, mršavu i lijepu. Ne krivi sebe ni za šta. Bez obžira kako se odvijao tvoj život ili život tvoje djece, učinila si sve što si mogla! Čuvaj svoje dostojanstvo u svakoj situaciji! Do kraja! Daj sve od sebe, draga moja veoma je važno!

No comments

Powered by Blogger.