"Kvalitet života ne određuju godine, već vaše unutrašnje stanje" - Poruka za žene u 40-im

Ti si u 40-im. To je sjajno. Ti si na pragu nevjerovatnih promjena. 


Ako ti ide dobro, znaš kako da to zadržiš. Naučila si da cijeniš sebe i svoje prijatelje. Slušaj svoj unutrašnji glas. Uživaj! Ako je za tebe “sve loše” i to je dobro. Shvatila si šta ne želiš. Sa čim se ne možeš pomiriti. Shvatila si gdje su tvoje granice i naučila si da poštuješ druge.

Ne plaši se i ne zatvaraj oči. Kad ti se čini da nemaš više snage ni za šta, sjeti se da imaš vrijedan resurs - vrijeme. Napravila si dovoljno grešaka da sada znaš ko si, šta želiš i gdje želiš da budeš.

Nauči cijeniti svaki trenutak. Vjeruj mi, imaš dovoljno vremena za sve. Ti možeš sve! Otiđi na more, nabavi psa, nauči plesati, promjeni profesiju, preseli se u drugu državu. Sad možeš sve!

Više ne zavisiš od tuđeg mišljenja. Nema više izgovora da odgađaš svoje snove. Vrijeme je da počneš živjeti unim plućima!

Nikome ništa ne duguješ. Nosi štikle i haljinu, ili patike i farmerke. Ti i samo ti odlučuješ kako ćeš živjeti, šta ćeš jesti, kome ćeš se moliti i koga ćeš voljeti.

“40 je samo broj. Na vama je kako ćete se ponašati prema njoj. Neka to bude 40 avantura, 40 prijatelja, 40 novih gradova, 40 poljubaca i još 40 godina sreće.”

No comments

Powered by Blogger.