Ne čini zlo, vratiće se kao bumerang - Ne pljuj u bunar, vodu ćeš piti

Sve što radimo bilo to dobro ili loše, vraća nam se kao bumerang. Postoji izreka: „Što posiješ, to ćeš i požnjeti“.


Ono šta nam se vraća je baš ono što mi puštamo u svijet, bilo to dobro ili loše. Vjerovatno ste mnogo puta čuli da ljudi koji su uradili loše stvari žive srećno do kraja života i nema posljedica za svoja djela.. Međutim, život kaže da je “preokret” neizbježan.

Aleksa je živio u iznajmljenom stanu u jednom malom gradu. Posla je bilo malo, plate su bile male a Aleksa je pokušava da uštedi za stan. To mu nije plazilo za rukom, banke su mu stalno odbijale kredit. Tako su godine prolazile.

Vraćajući se sa posla, Aleksa je naiša na psa koji je šepao na jednu nogu i koji je bio vidno iscrpljen. Nije mogao da ga ostavi pa ga je pažljivo uzeo u naručje i odveo u kuću. Svu svoju ušteđevinu Aleksa je potrošio na liječenje psa.

Kada je gazdarica stana saznala da je Aleksa doveo psa u njen stan, odmah mu je rekla da ima 2 sedmice da potraži novi stan.

Aleksa je kucao na mnoga vrata ali niko nije želio da primi njega i njegovo psa, koje nije želio da vrati na ulicu i ako je znao da sa njim nikad a neće naći stan. Samo par dana prije nego što je morao napusiti stan, stigla mu je poruka. “Vaš kredit je odobren”. I to nakon nekoliko godina uzaludnog pokušavanja.

Dobro se dobrim vraća!

A za loša djela se aktivira zakon “bumeranga”. Nemojte se nadati da će neka loša djela proći nekažnjeno.

Ako se neko prema vama loše ponašao ili vam učino nešto loše, nemojte se svetiti pustite da univerzumu da ga kazni!

No comments

Powered by Blogger.