"Ne postoji muškarac kojem moraš da ćutiš": Bakini savjeti koji su me učinili mudrom ženom

Draga unuko, Želim da ti dam nekoliko savjeta koji će ti pomoći da budeš sretnija i da izrasteš u mudru ženu. 


Prvo i najvažnije, nemoj da skrivaš svoje mišljenje. Važno je da budeš iskrena prema sebi i drugima. Nemoj se bojati da izraziš svoje stavove i mišljenja, čak i ako se ne slažu sa mišljenjima drugih. To će ti pomoći da razviješ svoju ličnost i da postaneš sigurnija u sebe. 

Takođe, nemoj sebe da prisiljavaš da radiš stvari koje ne voliš samo da bi udovoljila drugima. Važno je da poštuješ sebe i da cijeniš svoje vrijeme i svoje želje. Ako ne budeš poštovati i cijeniti sebe, neće ni drugi. Zato sebi postavi granice i kaži "ne" kada osjetiš da treba da kažeš "ne". 

Nemoj se bojati da priznaš svoje greške. Greške su normalne i sastavni su dio života. Nauči da se izviniš i da prihvatiš svoju grešku. To će ti pomoći da postaneš mudrija i bolja osoba, a ljudi će te više cijeniti kada vide da si iskrena i da možeš da preuzmeš odgovornost za svoje postupke. 

Kada naiđeš na loš period u životu, nemoj se obeshrabriti. Loši periodi su normalni, i često nam pomažu da rastemo i da se razvijamo. Umjesto da se fokusiraš na negativno, pokušaj da pronađeš pozitivno u situaciji i da naučiš nešto iz toga. Kada imaš cilj koji želiš da postigneš, važno je da napraviš male korake ka tome cilju. Ne možeš očekivati da ćeš postići sve odjednom, ali svaki mali korak te vodi ka velikom cilju. Ne uspoređuj se sa drugima, već se fokusiraj na sebe i na svoj put. 

Takođe, ne moraš se udati ako to ne želiš. Nemoj dozvoliti da te bilo ko osuđuje zbog toga. Važno je da radiš ono što je ispravno za tebe, a ne ono što drugi misle da bi trebalo da radiš. Na kraju, nemoj potiskivati svoje emocije. Dozvoli sebi da se osjećaš, da plačeš, da se smiješ i da izraziš svoje emocije. To je normalno i prirodno. Nakon što se oslobodiš svojih emocija, osjećat ćeš se mnogo bolje, lakše i pozitivnije.

No comments

Powered by Blogger.