Nemoj se iznenaditi što odlazim jer mi nisi dao ni jedan razlog da ostanem

Nemoj da se iznenadiš što više nisi prva osoba koju zovem kada mi se nešto dogodi. 


Tome si me naučio svaki put kad si mi pokazao da se na tebe ne mogu osloniti kad mi najviše trebaš. Tome si me nauči svaki put kada sam te čekala, a ti se nisi pojavio. Nemoj da budeš iznenađen kad me vidiš da provodim vrijeme sa ljudima kojima je stvarno stalo do mene. 

Naučio si me da te nikada nema, da nikada nemaš vremena slušati me ili biti sa mnom. Nemoj biti iznenađen ako saznaš da te više ne uključujem u svoje planove. Ti si me naučio da svoju budućnost planiram bez tebe. To si me naučio svaki put kada si otkazao u zadnji čas naše planove, svaki put kada si mi rekao ne. 

Nikada od tebe nisam čula da me voliš. Nikada nisi rekao da si sretan što si sa mnom, da ti nedostajem. Nemoj da budeš iznenađen kad saznaš da ignorišem tvoje pozive i poruke. Jer ja sam ta koja pravila kompromise u našoj vezi. Ja sam ta koja je svoje planove prilagođavala tebi. 

Ti se nikada nisi žrtvovao za mene. Zato nemoj biti iznenađe ako vidiš da odlazim. Jer sam napokon shvatila da zaslužujem puno, puno više. Nemoj da te čudi što sam se ohladila, što su moje slatke riječi postale gorke, što te sad gledam kao da ne postojiš. Svojim ponašanjem si me učio kako da te prestanem voljeti. Zato se nemoj iznenaditi kad vidiš da odlazim jer mi nisi dao ni jedan razlog da ostanem.

No comments

Powered by Blogger.