Pluton u Vodoliji od 23.03 - Ovnovi postaju mudriji, Bikovi se riješavaju svega nepotrebnog

Pluton će ući u Vodoliju 23. marta 2023. godine. Ovaj astrološki događaj je jedan od najvažnijih u posljednjih nekoliko godina. Pluton će ostati u Vodoliji do 2043. godine. Djelovati nježno, pa će se mnoge unutarnje i vanjske promjene događati postepeno 


Ovan: U životu Ovnova će se primjetne promjene događati brzo, posebno na intelektualnoj razini. Oni će shvatiti da su bili na pogrešnom putu te će astrolozi savjetovati da budu aktivni i da traže nove hobije. U prvih nekoliko godina Plutonovog boravka u Vodoliji, Ovnovi će postati mnogo mudriji.

Bik: Bikovi će moći riješiti sve što im nije potrebno, poput strahova, sumnji, loših navika i veza s toksičnim ljudima, već ove godine. Da bi promijenili svoje živote na bolje, morat će prihvatiti svoje strahove i postati otvoreniji i hrabriji. Astrolozi savjetuju traženje pomoći od voljenih osoba. 

Blizanci: Između 2023. i 2043. godine, Blizanci će se suočiti s problemima koji će na kraju dovesti do nečeg dobrog. Oni će naći rješenja za svoje probleme i steći slobodu misli, osjećaja i emocija. Blizanci će igrati važnu ulogu u transformaciji svijeta, održavajući optimizam na planeti Zemlji. Ovo će biti teško vrijeme, kada će čovječanstvo morati donositi teške odluke. 

Rak: Za Rakove, Pluton će donijeti poboljšanja u porodičnim odnosima, a usamljeni Rakovi će imati pomoć u pronalaženju svoje srodne duše. Oni rođeni u ovom znaku će steći reputaciju pomiritelja. 

Lav: Lavovi su pozvani da pomognu čovječanstvu u borbi protiv stereotipnog razmišljanja. U sljedećih dvadeset godina, Pluton će Lavove učiniti ključnim figurom u mnogim aspektima života, dajući im oštroumnost i maštu. To nosi veliku odgovornost za Lavove da budu diplomatski, otvoreni i zabavni. 

Djevica: Djevice će u ovom dvadesetogodišnjem periodu promijeniti svoj odnos prema sebi i bit će motivirane da postignu velike stvari. Ako imate želju da učinite svijet boljim mjestom, trebate djelovati odmah. Djevice trebaju inspirirati druge na pristojnost, dobrotu i poštenje. Njihovi prijatelji i poznanici će ih slijediti, pa je najbolje biti iskren i skroman. 

Vage: Vage su prilično skromne osobe, ali Pluton može učiniti da postanu malo arogantne. Stoga je bolje da ne objavljuju sve svoje osobne pobjede do 2043. godine. Ipak, Vage će bez većih poteškoća moći izaći na kraj sa svakim porivom da nekoga obmanu. Vagama će biti otvorena sva vrata u smislu razvoja i mogu sami birati svoj životni put. 

Škorpije: Za Škorpiona, da bi se oko njih formirali samo dobri događaji, moraju duže ostati optimistični tijekom perioda Plutonovog boravka u znaku Vodolije. Iako će biti mnogo situacija koje će održavati pozitivno raspoloženje, Škorpioni trebaju barem pokušati što prije izaći iz tog stanja kako bi zadržali čistoću uma i objektivnost u svom stavu. 

Strijelac: Kukavičluk je najgori neprijatelj Strijelaca u bilo kojem trenutku, ali od 2023. do 2043. to će biti još važnije jer Pluton zahtijeva od nas da idemo naprijed. Strijelcima će biti lakše slijediti svoje principe i donijeti nešto važno u svijet, a Univerzum će prilagoditi njihove živote i usmjeriti ih na pravi put. Najvažnije je ne zamjeriti sudbini slijedeći smjer koji ona postavlja, jer nije isključeno da će se taj smjer periodično mijenjati. 

Jarac: Jarčevima se preporučuje da ne budu previše ozbiljni na početku Plutonovog boravka u znaku Vodolije, jer pretjerana ozbiljnost može dovesti do osrednjosti. Ako se ponekad opuste i prihvate život s lakoćom, mogu privući pozitivnu pažnju drugih. U narednih dvadeset godina, Jarčevima će biti potreban novi pogled na život, a astrolozi savjetuju da povremeno traže nešto novo i zanimljivo kako bi ostali na površini. 

Vodolija: Vodolijama će biti potrebna hrabrost i odlučnost, pogotovo na početku Plutonovog boravka u njihovom znaku. Važno je da budu odlučni u trenucima kada je potrebna nežnost i da ne rizikuju da ostave svoje pobede u ljubavi i poslu po strani na neodređeno vrijeme. 

Tokom ovih dvadeset godina, Vodolije trebaju izbjegavati da se prepuste teškoćama i ne smiju sebi govoriti da su neprikladni za bilo što. Uz hrabrost i svrsishodnost, Vodolije mogu postati ono o čemu sanjaju. 

Ribe: Za Ribe je glavni zadatak Plutona u narednih dvadeset godina da im pokaže da sudbina nije stvar slučaja, već rezultat izbora. Najvjerojatnije će se Ribe suočiti s teškim dilemama kako bi shvatile da same mogu birati put kojim će ići. Sve počiva na povjerenju i svjetonazoru, a Pluton će im pomoći da se oslobode svega što im više nije potrebno i "spale sve mostove".

No comments

Powered by Blogger.