Sve što uradimo vratiće nam se, bilo to dobro ili loše - 3 najbitnija zakona Univerzuma

Univerzum u kojem živimo nije slučajno stvoren, nego se održava pomoću pravila i zakona.  Oni koji nauče razumjeti ta pravila mogu ih iskoristiti za svoju korist i korist cijelog društva.


Razumijevanjem ovih zakona, proširujemo svoje vidike i otvaramo mogućnosti za obilje u svom životu. Važno je napomenuti da novac nije krajnji cilj, već samo sredstvo razmjene koje odražava vrijednost proizvoda i usluga. Tamo gdje postoji interes za našom aktivnošću, proizvodom ili uslugom, možemo očekivati obilje. Međutim, važno je zapamtiti da koliko god dobijemo, toliko moramo i dati natrag.

Univerzum uvijek teži ravnoteži. Obilje u životu je rezultat naših misli i uvjerenja. Ako želimo obilje, moramo shvatiti da nam je na raspolaganju puno resursa, uključujući um, energiju i sposobnosti. Postoje tri glavna zakona u Univerzumu koji uvijek funkcionišu. 

Prvi je zakon razmjene koji kaže da ćemo sve što učinimo dobiti natrag, bilo da se radi o kazni ili nagradi. 

Drugi je zakon reciprociteta koji nam govori da ne trebamo težiti takmičenju s drugima, već stvaranju nečeg novog. 

Treći zakon razmjene nas potiče da iskoristimo svoj puni potencijal i radimo ono što nas inspirira kako bismo postigli uspjeh. 

Važno je ne samo poznavati ove zakone teoretski, već ih i primjenjivati u praksi. Kako bismo ih zaista razumjeli, predlaže se vježba "budućnost resursa", u kojoj zamislimo da je prošlo deset godina i da smo postigli sve što smo ikada željeli. Razmišljajući o svojoj budućnosti, možemo preispitati svoje postupke, misli i okruženje te se usmjeriti prema boljoj budućnosti.

No comments

Powered by Blogger.