Umorna sam od davanja šansi ljudima koji ih ne zaslužuju

Imam osjećaj kao da sam cijeli život ja bila ta koja je opraštala i davala drugu šansu..


I ne samo da sam davala drugu.. Davala sam i treću i četvrtu šansnu, nadajući se da će se oni promjeniti i da će moje jadno srce konačno prestati da pati.

Svaki put kada sam upoznala nekog momka, mislila sam da je drugačiji. I svaki me je razočarao. Sa svakim sam zaboravljala obećanja koja sam sama sebi davala. “Šta ako se stvarno promjeni? Šta ako je on stvarno taj? Neću to saznati ako mu ne dam još jednu šansu.”

I davala sam, jednu, drugu, treću šansu dok su oni meni slamali srce. A kad od njega više nije ostalo ništa, shvatila sam da je dosta.

Postala sam umorna od davanja šansi ljudima koji ih ne zaslužuju. Prevazišla sam to. Neću više nikome dozovoliti da igra igrice sa mnom. Predugo sam slušala izgovore i priče. Svaki muškarac u mom životu me je tretirao kao jednu od opcija. Znali su da ću im pružiti milion šansi pa su to koristili. Dopustila sam im da me kontrolišu.

Ali sad sam stvarno umorna. Čvrsto obećavam sebi da više nikada neću oprostiti i zaboraviti tako lako. Neću ostajati sa muškarcima kojima nisam prioritet.

Umorna sam od davanja sebe ljudima koji su mi samo slamali srce. Ne želim više da budem ona koja daje šanse a ne dobija ništa za uzvrat. Ona od koje svako pravi budalu..

Opraštam se od djevojke koja je samu sebe uništila svojim naivnim odlukama. Vrijeme je da naučim cijeniti sebe!

No comments

Powered by Blogger.