Ako te muškarac ne poštuje, poštuj ti sebe dovoljno da odeš

Odnosi između partnera su izrazito važni za kvalitetan život i sreću u vezi. Jedan od najvažnijih elemenata u takvim odnosima je poštovanje. 


Bez poštovanja, veze su osuđene na propast. Poštovanje omogućava partnerima da se osjećaju cijenjenima i važnima u očima svog partnera, dok njegovo odsustvo može izazvati osjećaj nepotrebnosti i ignoriranosti. Ako vaš partner ne poštuje vas, postoji nekoliko znakova na koje treba obratiti pažnju. 

Prvo, ako vaš partner ne uzima u obzir vaša osjećanja, to je znak nepoštovanja. Bez obzira na to jesu li oni potpuno razumljivi, vaš partner ih mora cijeniti i prihvatiti. Ako se to ne dogodi, osjećat ćete se krivim zbog toga kako se osjećate, a za vašeg partnera, vaša osjećanja su samo smetnja. 

Drugi znak da vas partner ne poštuje je flertovanje s drugim ljudima. To nije važno jeste li prisutni ili ne, to je jasno nepoštovanje prema vama, čak i ako se dogodi pred drugim ljudima. 

Treći znak da vas partner ne poštuje je često laganje. Ako ste uhvatili svog partnera u laži više puta, to nije normalno ponašanje i ukazuje na nepoštovanje. 

Četvrti znak nepoštovanja je kršenje vaših granica. Ako ste jasno dali do znanja da je nešto neprihvatljivo, a vaš partner se i dalje tako ponaša, to ukazuje na očigledan problem. Ne morate to tolerisati, jer ako to učinite, vaš partner će se nastaviti tako ponašati. 

Peti znak da vas partner ne poštuje je ignorisanje. Ovo nije samo nezrelo ponašanje, već i znak nepoštovanja. Oboje ste odrasle osobe i trebali biste biti sposobni razgovarati o problemima, a ne samo ignorisati jedno drugo. 

Šesti znak nepoštovanja je korištenje vaših kompleksa protiv vas. Ako vaš partner zna što vas čini nesigurnima i koristi to da vas ponizi, to je ne samo znak nepoštovanja, već i oblika psihičkog i emocionalnog zlostavljanja. 

Sedmi znak nepoštovanja je očekivanje da mu služite. Ako vaš partner ne radi ništa po kući i ne nudi pomoć, te vas tretira kao slugu, to je znak nepoštovanja.

No comments

Powered by Blogger.