"Ne mogu zbog djece" - 3 razloga zašto se roditelji nikada ne bi trebali žrtvovati zbog djece

Svaka osoba bi trebala postaviti sebe na prvo mjesto, te ne stavljati nikoga niti ništa ispred sebe. 


Ovo ne znači da trebamo biti sebični ili zanemariti druge ljude u našim životima, već se fokusirati na brigu o sebi jednako kao i o drugima. Roditeljstvo je velika odgovornost i zahtijeva mnogo žrtvovanja, ali roditelji ne bi smjeli zapostaviti svoje vlastite potrebe i želje zbog svoje djece. 

Mnogi roditelji često sebe stavljaju na posljednje mjesto dok se bore da udovolje svojoj djeci i osiguraju im sve što im je potrebno. Međutim, ovo može biti vrlo štetno za roditelje na dugoročnoj razini. Postoje tri glavna razloga zašto roditelji trebaju brinuti o sebi jednako kao i o svojoj djeci. 

Prvo, roditelji su potrebni djeci, ali i sami sebi. Kako bismo pružili najbolju brigu i podršku svojoj djeci, moramo se brinuti i o sebi. Ovo znači da se ne smijemo žrtvovati za našu djecu, već ulagati u sebe i brinuti se o svojim potrebama kako bismo bili spremni i sposobni pružiti najbolje sebi i drugima. 

Drugo, kada roditelj umre ili napusti, to može ostaviti teške posljedice na dijete. Djeca su često izgubljena i osjećaju se nepotpuno kada izgube roditelja. Zato je važno da roditelji brinu o sebi i održavaju svoje zdravlje, tako da djeca mogu imati roditelje duže vrijeme. 

Treće, djeca će odrasti i krenuti svojim putem, a roditelji će ostati sami. Ako se roditelji previše usredotoče na svoju djecu, mogu propustiti priliku da stvore zanimljive hobije i navike koje će ih ispuniti kada ostanu sami. Stoga, ulaganje u sebe i pronalaženje vremena za sebe je ključno za izgradnju kvalitetnog života i smanjenje osjećaja praznine kada djeca odu. 

Najvažnije je zapamtiti da ništa nije važnije od našeg vlastitog života. Roditeljstvo je divna, ali zahtjevna uloga koja može biti ispunjena samo ako smo zdravi i sretni. Dakle, trebamo se brinuti o sebi jednako kao i o drugima i ulagati u sebe, kako bismo imali kvalitetan i zadov

No comments

Powered by Blogger.