Nikada ne dozvolite sebi da se naviknete na loše stvari i loše ljude

Nikada ne biste trebali dopustiti da se naviknete na loše stvari u životu, poput loše hrane, loših poslova ili loših ljudi. To ne bi smjelo biti norma u vašem životu, niti bi se na to trebali naviknuti. 


Nema izgovora za takvo ponašanje i stav. Laži, ravnodušnost, grubost i izdaja nisu prihvatljivi sastojci života. Ne bi se to trebalo držati i prilagođavati vašem okruženju.  Vaše samopoštovanje treba biti na prvom mjestu i nikada ne biste smjeli dopustiti takvo ponašanje. 

Vaš život ne bi trebao biti pun strpljenja prema nečijim neprimjerenim postupcima. Ljudi mogu dolaziti i odlaziti, a ono što vam ostaje ste vi sami. Čak i voljene osobe mogu postati udaljene, a prijatelji neprijatelji. Ako se počnete prilagođavati drugima, samo ćete izgubiti sebe i svoje vrijeme. 

Život brzo prolazi poput lokomotive, stoga biste trebali shvatiti da je važno da imate sebe i da cijenite svoje vrijeme. Učite se naviknuti na ono što je stvarno važno u životu. Naviknite se na sreću, poštovanje, dobra djela, tople riječi i iskrene zagrljaje. Naviknite se na iskrenost, vjernost i duboka prava osjećanja.

Važno je da vodite računa o svom dostojanstvu, kako bi se nečasni duhovi suzdržali od zaprljanja vašeg svijeta prljavim čizmama. Stoga, ne dopustite da se naviknete na loše stvari i loše postupke drugih ljudi. Umjesto toga, usmjerite svoju pažnju na ono što vam zaista vrijedi i što će vam donijeti sreću i zadovoljstvo. Vrijeme je dragocjeno, stoga ga ne gubite na loše stvari. 

Vaš život je vaša odgovornost, stoga ga živite onako kako želite i ne dopustite drugima da ga upravljaju za vas.

No comments

Powered by Blogger.