"Niko ga nije tjerao, sam je došao" - Da li je uredu kriviti drugu ženu ako vam odvede muža?

Kada se radi o pitanju preljube ili razbijanja porodice, često se postavlja pitanje krivice. Mnogi od nas su čuli kako druga žena, ili ljubavnica, može biti kriva za raspad porodice. Da li je to uistinu tako? 


Kada razmislimo o tome, odgovornost je uvijek na osobi koja je u braku ili vezi. Nitko nije prisiljen da ode u zagrljaj druge osobe, bez obzira koliko se ta osoba može činiti privlačnom. Svaka osoba ima svoje principe i standarde, a izbor da li će se držati tih principa ili ne, ovisi o njima samima.

Činjenica je da je ponekad lako manipulirati nekim muškarcima i navesti ih na takav izbor. Međutim, na kraju dana, izbor je uvijek na njima. Ako se odluče da napuste svoju porodicu, to je njihova odgovornost i moraju preuzeti odgovornost za svoje postupke. Isto tako, žene ne bi trebale preuzeti odgovornost za preljubu svog muža ili partnera. 

To nije njihova odgovornost i ne bi trebale biti krivci. Naravno, žene trebaju preuzeti odgovornost za svoje postupke, ali ne i za postupke svojih partnera. Razlozi za raspad porodice mogu biti brojni, a prevara ili izdaja nisu jedini razlog. Ponekad loša porodična atmosfera, pritisak, nedostatak empatije i slični faktori mogu dovesti do loših postupaka u braku. 

Svaka osoba nosi odgovornost za svoje postupke, a rijetko koja druga osoba može utjecati na odluke nekoga drugog. Jedino ako postoji potajna namjera u samoj osobi, takav čin će biti realiziran. Stoga, nije korisno kriviti druge za svoje probleme u porodici. 

Bolje je razgovarati s partnerom i pokušati riješiti probleme na konstruktivan način. Iako izgradnja zdravog i skladnog odnosa zahtijeva vrijeme i trud, uvijek postoje načini da se riješe problemi. Bitno je da svatko od nas preuzme odgovornost za svoje postupke i radi na tome da bude bolji partner. Kad se to dogodi, zdrav i sretan odnos je moguć.

No comments

Powered by Blogger.