"Obrazovana žena ne treba da se uda za neobrazovanog muškarca" - Litvak mudro objasnio

Psiholog Mihail Litvak ispričao je zanimljivu priču o Mariji, koja se suočavala sa velikim izazovom u ljubavi. 


Marija je bila obrazovana i uspješna direktorica firme, ali nije mogla pronaći muškarca za sebe. Iako je imala propali brak i dvije odrasle kćerke, Marija je bila zaljubljena u svog bivšeg supruga i borila se da održi njihov brak. Problem je bio u tome što je Marija rasla i razvijala se u životu, dok je njen bivši suprug ostao na istoj poziciji u svojoj karijeri i nije želio napredovati. 

Kad se Marija odlučila posvetiti porodici, napustila je svoj posao i postala domaćica kako bi održala mir u kući. Međutim, to nije riješilo probleme u braku, jer je njen bivši suprug bio ogorčen i nezadovoljan. Marija je shvatila da ne može promijeniti svog partnera i da bi bilo najbolje da se raziđu. 

Marija je zatim sama odgojila svoje kćerke, vratila se svom poslu i ponovno gradila svoju karijeru. Ipak, nije mogla pronaći sreću u ljubavi i odlučila se obratiti psihologu za pomoć. Litvak joj je dao savjet da traži partnera koji dijeli njena interesovanja i ciljeve, a ne one koji su ispod nje u karijeri ili koji su nezainteresovani za profesionalni razvoj. 

Ova priča nam pokazuje da je važno da se trudimo razvijati se i rasti u životu, te da tražimo partnere koji dijele naše vrijednosti i ciljeve. Ako naš partner ne raste s nama, možda bi bilo najbolje da ga ostavimo i nastavimo tražiti nekoga tko će nam odgovarati. 

Nikada ne bi trebali gubiti vrijeme pokušavajući promijeniti nekoga tko ne želi promjenu ili tko se ne slaže s našim vrijednostima. Važno je da žene ne gledaju na druge ljude kao na konkurenciju, nego da se fokusiraju na svoj put i svoj razvoj. Trebamo se usmjeriti na stvari koje nas čine sretnima i pronaći partnere koji nas podržavaju u tim stvarima. Ako se trudimo ostvariti svoje snove i ciljeve, sigurno ćemo naći nekoga tko će nam biti podrška i tko će nam pomoći da budemo najbolja verzija sebe.

No comments

Powered by Blogger.