Od narcisa očekujte sve, samo ne ljubav - 7 znaka koja otkrivaju narcisoidnog partnera

Narcisoidne osobe su poznate po tome što imaju prevelik osjećaj važnosti i zbog toga se često ponašaju loše prema drugima. Ovo ponašanje nije bezazleno jer ukazuje na poremećaj ličnosti. 


Prepoznavanje narcisoidne osobe nije teško ako niste navikli na loše ponašanje, ali ako ste navikli da se prema vama ljudi ponašaju loše, onda vam se to ponašanje može činiti normalnim. Ako sumnjate da je vaš partner narcisoidan, postoje neki znakovi koje trebate obratiti pažnju. 

Prvi znak je da oni uvijek krive druge za svoje greške, odbijajući prihvatiti odgovornost za njih. Oni će vas čak kriviti za stvari koje nemaju veze s vama i tražiti da se ispričate za nešto što niste učinili. 

Drugi znak je da im je potrebna stalna potvrda i divljenje drugih kako bi se osjećali važno i posebno. Koliko god ih hvalili, nikada im nije dovoljno. 

Treći znak je da oni žele posjedovati vas i osjećaju da imaju pravo na sve. 

Četvrti znak je da naglašavaju vaše mane i nedostaje im empatija prema vašim osjećajima. 

Peti znak je da ne prihvaćaju ne kao odgovor i dalje će inzistirati na dobivanju onoga što žele. 

Šesti znak je da su vješti u manipuliranju i kontroliranju drugih. 

Sedmi znak je da im nisu važna vaša osjećanja, a osmi znak je da brzo mijenjaju partnere. 

Važno je shvatiti da nije moguće promijeniti narcisoidnu osobu. Ako odlučite okončati vezu s njima, budite iskreni, ali ne otkrivajte previše detalja. Nakon toga, okružite se podrškom bliskih ljudi, jer će vam biti potrebna podrška i ljubav da se nosite s prekidom.

No comments

Powered by Blogger.