"Ono što želite nije uvijek ono što vam treba" - 7 mudrosti Dalaj Lame za žene

Mnogi su čuli razne savjete o tome kako privući muškarca, no mnogi od tih savjeta su beskorisni. 


Postoje stručnjaci koji tvrde da je ignorisanje muškarca jedini način da se on zainteresuje, no zapravo je dovoljno da se s muškarcem susretnete nekoliko puta kako bi shvatio želi li biti s vama ili ne.  Neke žene ne shvaćaju zašto muškarci ne pokazuju interes prema njima i pokušavaju privući njihovu pažnju na svaki mogući način. 

Ima i onih koje već dugo nisu u vezi i traže savršenog muškarca, nadajući se da će se jednog dana pojaviti. Pažnja muškarca ženi je važna poput spavanja, disanja i kretanja. Filozofija budizma potiče na brigu o sebi, a ljudi koji su nam suđeni pojavljuju se u našem životu. 

Oni koji nam nisu suđeni neće nas primijetiti čak ni kada plešemo pored njih bez odjeće. Evo nekoliko citata Dalaj Lame koji mogu pomoći u radu na sebi i postati osoba vrijedna muške pažnje: 

1. Važno je postići unutrašnju ravnotežu: "Ne možemo uspostaviti sklad sa svijetom oko sebe dok se ne pomirimo sa sobom." 

2. Potrebno je strpljenje: "Kad se čini da sve ide po zlu, nešto divno pokušava ući u naš život." 

3. Ako se ne trudimo, ništa se neće dogoditi: "Naša sreća proizlazi iz naših djela." 

4. Naučimo čitati između redova: "Ponekad je najbolji odgovor na pitanja - tišina." 

5. Pozitivno razmišljanje privlači pozitivne stvari: "Optimizam je ključ uspjeha. Čak i mali ciljevi su teški za postići ako smo pesimistični." 

6. Sreća nije uvijek na prvoj ruci: "Ako nas Bog želi usrećiti, vodi nas teškim putem jer ne postoje laki putevi do sreće." 

7. Ponekad ne dobivanje onoga što želimo donosi sreću: "Zapamtite da ono što želite nije uvijek ono što vam treba. Ponekad ne dobivanje onoga što želite može biti sreća."

No comments

Powered by Blogger.