Poruka ljubavnicama: "Neka vam bude jasno da ćete zauvijek ostati druga opcija, druga žena"

Na jednom forumu osvanuo je tekst koji je šokirao mnoge. Tekst je napisala bivša ljubavnica koja je iskreno iznijela svoje iskustvo o tome šta znači biti ljubavnica. 


Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da je biti ljubavnica lako i da je to život bez brige i komplikacija. Međutim, to nije tačno. Biti ljubavnica znači da ste privremena žena u životu nekog drugog muškarca. To znači da ste stalno suočeni sa odbijanjem i bolom, jer znate da niste dovoljno dobra da biste bili glavni izbor. 

Biti ljubavnica znači biti žena koju muškarac posjećuje kada mu treba zabava, ali koja nikada neće biti dovoljno dobra da zadrži njegovu ljubav i pažnju na dugi period. Ljubavnice koje ponosno govore o svojoj ulozi su neiskrene prema sebi i drugima. 

One se osjećaju iznad žena koje su varane i time prikazuju sebe kao važnije i vrijednije od drugih žena, što je veoma pogrešno. Biti ljubavnica je loša i nezahvalna uloga koju treba izbjegavati po svaku cijenu. Postoje žene koje će reći da je muškarac s kojim su u vezi obećao da će ostaviti svoju ženu zbog njih.

Međutim, takvo obećanje treba shvatiti sa oprezom. Istina je da je mali broj muškaraca koji su ostavili svoje supruge zbog ljubavnica, a oni koji su to učinili, to su učinili na početku afere. Ako muškarac ima namjeru da ostavi svoju suprugu, on će to učiniti što prije, a neće čekati godinama da to učini.

Ljubavnice koje se podsmjehuju i rugaju suprugama muškaraca s kojima su u vezi, trebale bi se zapitati kakvu poruku šalju drugim ženama. Umjesto da se rugaju i osjećaju superiorno, trebale bi shvatiti da nikada neće biti prvi izbor i da će zauvijek ostati druga žena, druga opcija. 

To je nešto što bi trebale ozbiljno shvatiti, jer to nije nimalo smiješno. Umjesto da se bave nečijim brakovima, ljubavnice bi trebale raditi na sebi i svojim vezama, gradeći iskrene i zdrave odnose sa ljudima koji su voljni da budu s njima.

No comments

Powered by Blogger.