Sve što nam se dogodi, mi smo zapravo prizvali u svoj život - Bilo to dobro ili loše

Život je putovanje ispunjeno različitim iskustvima koja se nižu u nizu uspona i padova. 


Često nam se čini da su te oscilacije slučajne i da nemamo uticaja na njih, ali istina je upravo suprotna. Sve što se događa u našem životu, pa i ono najmanje, proizlazi iz našeg unutrašnjeg stanja, naših misli, osjećaja i uvjerenja. Ako stalno razmišljamo o negativnim stvarima, ako se fokusiramo samo na ono što nedostaje u našem životu, ako vjerujemo da ne možemo postići svoje ciljeve, onda privlačimo još više negativnosti u svoj život. 

Naša uvjerenja i misli djeluju kao magnet, privlačeći sve ono što je usklađeno s njima. Međutim, ako počnemo da se fokusiramo na pozitivne aspekte života, na ono što imamo umjesto onoga što nemamo, na ono što je dobro umjesto onoga što je loše, tada privlačimo sve više radosti, ljubavi i uspjeha u svoj život.

Treba imati hrabrosti da se fokusiramo na ono što je dobro, čak i u najtežim situacijama. Moramo naučiti da vidimo ljepotu u malim stvarima, da budemo zahvalni na onome što imamo i da cijenimo svaki trenutak. Uspjeh ne dolazi lako, ali to ne znači da nije moguć. Potrebno je izgraditi navike koje će nas odvesti do uspjeha - birati naporan rad umjesto ljenčarenja, birati obrazovanje i razvoj umjesto gubljenja vremena, imati vjeru u sebe i svoje sposobnosti, a ne pokušavati biti neko drugi. 

Uspjeh dolazi kada se usredsredimo na cilj i kada se pokrenemo u akciju. Važno je da živimo u sadašnjosti i da budemo prisutni u svakom trenutku, jer samo tako možemo osjetiti radost života i cijeniti svaki dan. Možemo privući ljubav, zdravlje i dobre prijatelje u svoj život, ako ih pozovemo svojim mislima i djelima. Moramo biti kreatori vlastitog života i preuzeti odgovornost za njega. Nema razloga da čekamo nešto što će nam promijeniti život, jer smo mi sami ti koji ga mogu promijeniti. Treba imati hrabrosti i krenuti u akciju odmah, jer ne postoji bolji trenutak za promjenu od sadašnjeg.

No comments

Powered by Blogger.