Zašto pojedine žene imaju potrebu uzimati muževe drugih žena - Mudra izjava Bernard Shaw

Nedavno sam razmišljala o tome kako žene upoznaju oženjene muškarce i nije riječ o tome da moram biti moralistična, ali ne mogu shvatiti kako netko tko ima suprugu, porodicu i djecu može se pokolebati na taj način. 


Zanima me kako se to događa. Kako je moguće da netko tko ima sve to, pada na iskušenje? Neki ljudi tvrde da postoje razlozi za takvo ponašanje, ali i dalje ne mogu razumjeti. Nedavno mi je jedan prijatelj podijelio citat koji mi se čini zanimljivim: "Zašto žene uvijek žele tuđe muževe? I zašto žene koje kradu konje vole više dresirane nego divlje?" - rekao je irski nobelovac Bernard Shaw. 

U ovim riječima nalazi se objašnjenje svega. Zašto tražiti nekoga novog, učiti ga navikama zajedničkog života, kada se može uzeti nekoga tko već poznaje sve to? Slobodni muškarci bez iskustva nisu uvijek poželjni, često ne ostaju u vezi i ne žele preuzeti odgovornost za partnericu. 

Jednostavno su navikli na slobodu. To ne znači da su nedostižni, ali ih je teško zadržati. Kod oženjenih muškaraca stvari stoje drugačije. Oni znaju da nakon posla moraju odmah krenuti kući, da pitaju ženu treba li nešto kupiti. Oni su obiteljski ljudi, brinu o sebi, smireni su i posvećeni obitelji, često su bogati, ali svoj novac troše oprezno. 

Za njih veza ne znači kraj slobode. To ih čini privlačnima za slobodne žene. Čuo sam da neke djevojke radije biraju oženjene muškarce, ne zato što žele oteti tuđeg muža, već zato što žele manje briga u životu i više udobnosti. S oženjenim muškarcima upravo to i dobivaju. Ipak, važno je znati da to nije zdrava veza, već nešto sasvim neprirodno.

No comments

Powered by Blogger.