"Ako želiš biti voljena moraš naučiti voljeti" - 7 mudrosti Dalaj Lame za nesrećne žene

Prije nego što osudite nekoga, obujte njegove cipele, prođite njegovim putem, okusite njegove suze i osjetite njegovu bol. 


Tek tada možete razumjeti kako je živjeti u njegovoj koži i donijeti ispravne prosudbe. Dalaj Lama, koji često kaže "Ja sam samo monah", ima mnoge sljedbenike u čitavom svijetu. On je vođa i izvor inspiracije, ali također je neustrašivi optimist s iznimnim smislom za humor. U nastavku su neke od njegovih lekcija o sreći koje mogu biti od velike pomoći svim nesretnim ženama: 

1. Za one koji ne znaju kako pronaći sreću: Kada trebate donijeti neku odluku, zapitajte se hoće li vas ta odluka učiniti sretnima. Ovo pitanje preusmjerava našu pažnju s onoga što sebi uskraćujemo na ono čemu težimo. Sreća nije uvijek samo biti blizu voljene osobe; ako morate žrtvovati neke stvari koje su vam važne, tada sve gubi smisao. 

2. Za one koji daju više nego što primaju: Zapamtite da su najbolji odnosi oni u kojima vaša ljubav prema drugoj osobi nadilazi vaše potrebe. Ljudi su stvoreni da se vole, a ne da se iskorištavaju. Žena treba biti sretna uz svog partnera, a ne samo njegova pomoćnica i kuharica. 

3. Za one koji su nesrećni u vezama: Ne trebamo više novca, savršen izgled ili čak savršenog životnog partnera da bismo bili sretni. Upravo sada, u ovom trenutku, već posjedujemo um koji je neophodno i dovoljno sredstvo za postizanje potpune sreće. Dalaj Lama savjetuje da sreću uvijek tražimo u sebi, ne tražeći je isključivo u savršenom partneru ili bogatstvu. 

4. Za one koji vole biti povrijeđeni: Započnite jutro s mišlju "Danas sam sretan jer..." Tražite pozitivne stvari u životu i uživajte u malim stvarima. Možete se samosažaljevati i živjeti u vječnoj patnji, ali uvijek postoji mogućnost da pronađete nešto pozitivno u svakoj situaciji. Na vama je da odlučite kako ćete živjeti svoj život. 

5. Za one koji očajnički žele pronaći ljubav: Kada se nađete u ćorsokaku, razmislite danima o tome kako postići sreću na najbolji način i postavite prioritete na novi način. Kada se ne uspijemo sresti s pravim muškarcem, često počinjemo gubiti nadu i mislimo da je problem u nama. Tada je važno zastati i razmisliti što trebamo promijeniti. Svaki od nas ima sve što mu je potrebno da bude sretan, samo trebamo naučiti razumjeti sebe i biti tolerantniji. 

6. Za one koji su razočarani u ljubavi: Toplina i ljubav koju pružamo drugima su važnije od topline i ljubavi koje primamo. Tek kada dijelimo toplinu i ljubav, stvaramo uvjete za pravu sreću. Odnosi se mijenjaju s vremenom, a trajanje ljubavi ovisi o sposobnosti žene da voli. 

7. Za one koji nisu dobili ono što su željeli: Ponekad je veća sreća ne dobiti ono što želimo nego dobiti. Ako odmah dobijemo ono što želimo, propuštamo priliku da dobijemo nešto više. Ponekad ono što želimo nije ono što nam je zapravo potrebno. Stoga, koliko god paradoksalno zvučalo, prava sreća može biti u tome da ne dobijemo ono što želimo.

No comments

Powered by Blogger.