Ako ženi ne daješ dovoljno pažnje, ne žali se ako potraži kod drugog: Iskrena poruka muškarca

Svi želimo ispunjen i sretan život u zajednici i braku, a ljubav i lijepi osjećaji su neophodni za postizanje tog cilja. 


No često se desi da dolazimo do faze u vezi gdje se ljubav čini manje važnom ili čak nepotrebnom. Imao sam tu istu situaciju u braku sa svojom suprugom od 15 godina. Postali smo najbolji prijatelji, provodili smo vrijeme zajedno i cijenili jedno drugo, ali poljupci i zagrljaji su nestali iz naše veze mjesecima. 

Na neki način sam prihvatio tu situaciju kao normalnu fazu u dugotrajnoj vezi. Međutim, shvatio sam da sam bio duboko u zabludi. Zaboravio sam da pored sebe imam ženu, osjetljivo biće koje treba ljubav. Mislio sam da i ona osjeća isto kao ja, ali zapravo je ona čeznula za ljubavlju i pažnjom. Nisam to primijetio sve dok nije otišla s drugom osobom. 

Dugo sam žalio za njom, ali svjestan sam da je to bila moja krivica. Zato želim upozoriti sve muškarce da više cijene i vole svoje žene. Možda vam se čini da su se one "pomirile" s nedostatkom ljubavi u vezi, s nedostatkom nježnosti i pažnje, ali vjerujte mi, to im je potrebno! Žene se ne mogu i nikada neće pomiriti s nedostatkom pažnje i ljubavi. Ako to ne dobiju od svog partnera, postoji velika šansa da će to potražiti negdje drugo. 

Zapostavljena žena postaje lak plijen za šarmantne "ženskaroše". Ako je vaša žena usamljena u vezi, kao što je bila moja s mnom, vjerujte mi da će početi tražiti promjene. Te promjene mogu izazvati u ženama potrebu da traže novu romansu, aferu ili čak da potpuno promijene partnera. Žene u vezama gdje ljubav stagnira ili nedostaje strasti, počinju osjećati da njihov partner više ne osjeća ljubav prema njima. 

Neki žene varaju kao svojevrsno posljednje upozorenje partneru, kao posljednji pokušaj da mu skrenu pažnju na njegovo ponašanje koje smatraju neprihvatljivim, bezobraznim ili neželjenim. A kada ništa od toga ne uspije, one odlaze. Stoga, poljubite svoju ženu već sada! 

Neka vaša ljubav bude vidljiva i prisutna u svakodnevnim trenucima. Izrazite svoju nježnost, pažnju i privrženost. Pokažite joj koliko vam je stalo. Nemojte uzimati ljubav zdravo za gotovo, jer je ona temelj vaše veze. Ne dopustite da se ljubav izgubi, već je njegujte i hrabrite svakodnevno. Biti ljubazan, pažljiv i romantičan prema svojoj ženi treba biti prioritet za svakog muškarca koji želi sretan i ispunjen brak.

No comments

Powered by Blogger.