Bitno je znati razliku: 7 znakova koji pokazuju da vam nije umorno tijelo nego duša

Kada prođemo kroz duge periode ekstremnog mentalnog ili emocionalnog stresa, često se desi da naše duše padnu u duboki odmor. 


Izgovorimo: "Moja duša je umorna." I ma koliko željeli da se oporavimo tako što ćemo usredsrediti misli na pozitivno i postati energičniji, i dalje ćemo se najverovatnije osećati iscrpljeno i prazno. Evo 7 znakova koji ukazuju na umornu i iscrpljenu dušu: 
 
1. Tokom dana, jedino što želite je da se odmorite i legnete. Često se zateknete kako drijemate i ponekad imate poteškoće da se probudite i ustane iz kreveta. Noću se osećate nemirno jer doživljavate intenzivne snove i noćne more koji su gotovo stvarni. 

2. Osećate bol u cijelom tijelu. Možda osećate napetost, vrtoglavicu, bolove u stomaku, zamagljen vid i glavobolje bez očiglednog razloga. Želite se osećati bolje, svesni ste da nešto nije u redu, ali jednostavno ne možete sebi pomoći. Kada vas neko pita kako se osećate, nemate pojma šta da odgovorite, jer čak i sami ne znate kako se osećate. Svesni ste da se nešto složeno i duboko dešava u vama, ali ne možete opisati zašto se tako osećate i, što je još važnije, zašto ne možete izaći iz te energije.

3. Često se osećate rascjepkano i dezorijentisano, jer vaš um i telo nisu usklađeni. Neprestano zaboravljate stvari i osećate se izgubljeno, kao da ne pripadate ovom svetu. 

4. Sve vaše emocije su pojačane. Osećate se izuzetno emotivno i možda ćete se zateći kako plačete bez očiglednog razloga. Često osećate kao da vam srce jednom trenutku eksplodira od ljubavi, a u drugom trenutku se slomi. Zbog toga se toliko plašite suočavanja sa emocijama i otvaranjem. 

5.  Gubite interesovanje za stvari koje ste nekada voleli. Ono što vas je nekada ispunjavalo sada vam izgleda nebitno i beznačajno. Nekada voljene aktivnosti više vam ne pružaju zadovoljstvo i izazov.

No comments

Powered by Blogger.