Detaljna astro analiza do 04.06 - Strijelčeve prati sreća, Rakovi pronalaze srodnu dušu

Donosimo vam detaljnu sedmičnu astro analiza od 29.05.2023 do 04.06.2023 za sve horoskopske znakove 


Ovan: Poznat kao jedan od najjačih i najtrajnijih znakova zodijaka. U ovoj povoljnoj sedmici, Ovani će iskoristiti svoju snagu i izdržljivost jer će se suočiti s novim izazovima i neprijateljima na svom putu. Njihov život će doživjeti pozitivne promjene, što može izazvati zavist kod drugih. Važno je da Ovnovi obrate pažnju na to, ali ne dozvole da ih to uznemiri. U ljubavi i poslu, Ovanima će biti potrebna dodatna odlučnost. Bez odlučnosti, neće biti napretka, jer će se pravi napredak dogoditi samo kada Ovan prestane čekati i preuzme aktivnu ulogu u ostvarenju svojih ciljeva. 

Bik: Bikovima je potrebno da čuvaju svoju energiju. Ove sedmice će Bikovima biti potrebno mnogo samopouzdanja i ambicije, ali igra će svakako biti vrijedna truda. Ako žele postići nešto veliko, moraju djelovati. Međutim, važno je upamtiti da ne trebaju preuzeti sve odjednom. Bolje je raditi korak po korak, bez žurbe. Bikovi mogu pretvoriti svoje prethodne neuspjehe u sadašnje trijumfe. Problemi koje su Bikovi iskusili u prošlosti mogu im sada pokazati pravi put prema ostvarenju njihovih snova.

Blizanci: "Ne bojte se odugovlačenja, bojte se prestanka" je moto koji će voditi Blizance ove sedmice. Može biti potrebno da uspore svoje aktivnosti, posebno ako primijete probleme na horizontu. To će im pomoći da se odmore i saberu svoje misli. S obzirom na to da energija planeta i zvijezda sada podržava mir i smirenost, žurba nije potrebna. Merkur i Venera i dalje su u Blizancima, pružajući im snažan pozitivan impuls u svim područjima života. 

Rak:  Skrivene rezerve energije Rakova se aktiviraju, što im daje veću izdržljivost, strpljenje i snagu. Ljubav prema životu neće presahnuti čak ni u prisustvu teških trenutaka. Ovo je idealno vrijeme da se posvete radu na sebi, započnu novi posao i riješe karmičke probleme. Rakovi moraju ostati spremni na izazove koji dolaze. Ovo se odnosi ne samo na posao, već i na ljubav - ove sedmice, Rakovi će imati priliku pronaći svoju srodnu dušu. To je povoljan period za promjenu okoline i stvaranje novog stila. Rakovi mogu odlučiti promijeniti svoj izgled, što će ojačati njihovu samoljubav. 

Lav:  Lavove ove sedmice očekuje mnogo ugodnih događaja, ali postoji jedna "kvaka". Moraju biti oprezni prema ljudima koji ih ne vole ili osjećaju zavist prema njima.  Održavanje obrambenog stava je važno, ali najbolja bitka je ona koja se nikada nije ni vodila. Lavovi su trenutno izuzetno sretni, stoga ne bi trebali gubiti vrijeme i energiju na beskorisne svađe i nervozu. 

Djevica:  Djevice se suočavaju s povoljnim periodom za unapređenje svog zdravlja. Astrolozi preporučuju da iskoriste ovu priliku za korekciju ishrane, pokretanje dijeta i uvođenje fizičkih vježbi u svoj svakodnevni život. Ovdje se ne radi samo o površnom "pumpanju za ljeto", već o promjeni navika na fundamentalnom nivou. Jedan od najvažnijih načina da se održi tijelo u dobroj formi je konzumacija čiste vode umjesto kafe i čaja. Djevice mogu očekivati i prijatne i značajne promjene na polju posla i kućnih obaveza. Iako možda neće biti odmah primjetne, ove promjene će doprinijeti njihovom općem blagostanju. 

Vaga: Vagi je sada važno suočiti se s navikama koje iscrpljuju njihovu energiju i sreću. Bez rješavanja ovih loših navika, moguće je da će nedostajati snage za napredovanje i ostvarivanje željenih promjena u životu. Astrolozi savjetuju da se Vage prisjete svojih najvažnijih obaveza i ne boje se suočiti s potrebom za promjenama. Ovo je sjajno vrijeme da provedu dan radeći nešto što će im pomoći da stvore udobnost oko sebe i poboljšaju svoje raspoloženje. Stručnjaci vjeruju da će Vage u ovoj sedmici moći relativno lako ostvariti svoje dugoročne planove. 

Škorpije: U periodu od 29. maja do 4. juna, Škorpijama se preporučuje da se prisjete stvari koje donose negativnost u njihov život. Ova sedmica će biti obilježena srećom i kreativnom energijom noćnih svjetiljki, pa je važno maksimalno iskoristiti ovaj potencijal. Prioritet treba biti ono što će učiniti Škorpije srećnim, bilo da se radi o omiljenom hobiju, upoznavanju novih ljudi ili poboljšanju komunikacije. Ključna poruka ove sedmice može se sažeti u jednoj rečenici: "Ako želite da nešto dobro uradite, uradite to sami." Škorpije bi trebali shvatiti ovu frazu kao važan savjet. Čekanje da neko drugi dođe i riješi njihove probleme definitivno se ne isplati. Nezavisnost je ključ uspjeha u ovom periodu.

Strijelac:  Zvijezde i planete donose mnogo pozitivnosti u život Strijelaca. Njihov život će se promijeniti na bolje, jer će čak i najneprijatnije situacije moći gledati iz pozitivnog ugla. Najvažnije pravilo u ovom periodu je da ne mijenjaju planove u posljednjoj sekundi. Također je važno da se prisjete moći pozitivnih misli, jer kada čovjek razmišlja o sreći i vjeruje u bolje, tada se u njegovom životu dešava mnogo pozitivnih i ugodnih stvari. Strijelci ne bi smjeli zaboraviti na svoje osjećaje dužnosti, jer zapostavljanje obaveza može dovesti do gubitka dobre reputacije. 

Jarac: Iako Jarčevi nisu poznati po svojoj finoj mentalnoj organizaciji, ove sedmice mogu osjetiti blagu melankoliju prema prošlosti. To je dobar znak da su dostigli novu razvojnu fazu i da je vrijeme da okrenu sljedeću stranicu svog života. Jarčevi se moraju prilagoditi promjenama, jer će u suprotnom sve dobre stvari pretjerati. Također je važno da se zaštite od zavidnih ljudi, jer kada drugi vide da je netko sretan, ne propuštaju priliku da pokvare raspoloženje drugima. Uz podršku i prilagodljivost, Jarčevi mogu ostvariti uspjeh u ovoj sedmici. 

Vodolija: Vodolije su pozvane da češće koriste tehnike čišćenja negativnosti kako bi se zaštitile od negativnih misli i malodušnosti koje mogu značajno smanjiti njihovu produktivnost u ovoj sedmici. Kada se suoče s neugodnim ljudima, Vodolijama je bolje zapamtiti važnost konstruktivnog dijaloga. Svađe i sukobi samo će donijeti nepotrebne tenzije. Astrolozi ističu da uspjeh čeka one koji žude za promjenom. S obzirom na prirodu Vodolija da uvijek teže novim iskustvima, važno je da ne dopuste da ih ravnodušnost preplavi. Održavanje sposobnosti sanjanja također će biti korisno, jer će ih inspiracija i maštovitost voditi ka ostvarenju njihovih ciljeva. 

Riba:  Nema potrebe da se prilagođavaju događajima jer će se događaji sami prilagoditi Ribama. Dolazi vrijeme promjena koje se mogu dogoditi i bez njihove svjesne intervencije. Moguće je da će neko iz njihovog okruženja pokušati iskoristiti dobrotu Riba u svoju korist. Važno je naučiti reći "ne" manipulatorima i toksičnim ljudima, dok istovremeno pružaju podršku svojim voljenima i prijateljima. Početak ljeta je savršeno vrijeme za putovanja, stvaranje pozitivnih iskustava, sticanje novih znanja i uspostavljanje novih poznanstava. Ribe trebaju iskoristiti ovu energiju i otvoriti se prema svijetu, istražujući sve što im dolazi na putu. To će im pomoći da izgrade svoju snagu i donesu dublje zadovoljstvo i ispunjenje u svom životu.

No comments

Powered by Blogger.