Feng shui biljka koju mnogi imaju, a ne znaju da privlači novac - 3 načina da je aktivirate

Zamija, ili popularno nazvana biljka novca, često se može naći u domovima mnogih domaćica.


Ova biljka je izuzetno jednostavna za održavanje i ne zahtijeva posebnu njegu, ali ima poseban značaj u feng shui praksi jer se vjeruje da donosi sreću i novac. Mnogi ljudi smatraju zamiju simbolom bogatstva i obilja te vjeruju da ona privlači prosperitet u dom. 

Iako je održavanje zamije vrlo jednostavno, potrebno je voditi računa da biljka ne osuši ili uvene, jer se vjeruje da to može imati negativan utjecaj na energiju bogatstva koju biljka emitira. Iako zamija ne zahtijeva posebno svjetlo ili njegu, redovito zalijevanje je ključno za njezinu dobrobit. 

Ova biljka može vam pomoći u rješavanju mnogih problema, ali važno je poštivati određena pravila ako želite da aktivira svoje čarobne moći na pravi način. 

Prvo pravilo je da zamiju ne biste trebali kupovati sami, već ju trebate dobiti na poklon. Vjeruje se da je zamija najbolji poklon za useljenje u novi dom, jer simbolizira želju za srećom i napretkom osobe kojoj je poklanjate. 

Drugo pravilo koje mnogi iskusni vrtlari prakticiraju je razgovor s biljkama. Vjeruje se da komunikacija s biljkama pomaže njihovom napretku i razvoju. Stoga, redovito razgovarajte sa svojom zamijom ako želite privući energiju novca i prosperiteta. Osim što ćete se povezati s prirodom, možete aktivirati i čarobne osobine biljke. 

Treće pravilo koje naglašavaju stručnjaci za feng shui je da u saksiju sa zamijom stavite kovanicu. Vjeruje se da postavljanje kovanice u blizini biljke aktivira energiju koja pomaže privlačenju novca i bogatstva. Ako ste kupili zamiju kao poklon, možete ubaciti jednu kovanicu u saksiju kako biste pojačali njezinu magičnu energiju. 

Ako ste sami primili zamiju na poklon, zamolite osobu koja vam ju je darovala da uradi isto. Zamija, ova skromna biljka koja ne zahtijeva mnogo pažnje, može biti izvor sreće i prosperiteta u vašem domu. Njena simbolika i moć privlačenja novca i bogatstva čine je neizostavnim elementom mnogih domova.

No comments

Powered by Blogger.